Vrhovnik z dobrim tekom sezono začel s 26. mestom

Na prvi tekmi svetovnega pokala v sezoni 2023/24 je Vid Vrhovnik na premierni izvedbi kompaktne tekme z zelo dobro tekaško predstavo zasedel 26. mesto, Gašper Brecl pa je na 44. mestu ostal izven dobitnikov točk. Zmagal je Norvežan Jens Luuras Oeftebro.

Foto: NordicFocus

Skakalni del preizkušnje sta Gašper Brecl in Vid Vrhovnik opravila solidno. Vrhovnik je po doskoku pri 115.5 metrih prevzel vodstvo, malce kasneje je to s številko 22 uspelo tudi Breclu, ki je doskočil pri 123.5 metrih. Na koncu je zasedel 23. mesto, Vrhovnik pa 32., najboljši pa je bil Avstrijec Johannes Lamparter s 141 metri. Ob novem formatu tekmovanja to ni pomenilo toliko sekund prednosti pred Jarlom Magnusom Riiberjem, kolikor je bil boljši od Norvežana po točkah ampak že vnaprej določenih 6 sekund. 23. mesto prinaša 1:05 minute zaostanka za prvouvrščenim, 32. mesto pa 1:20 minute zaostanka za najboljšim po skoku pred 7,5 km tekaško preizkušnjo. 

V nočni, mrzli kulisi Ruke so po prvem kilometru kombinatorci še tekli v zaostankih s štarta preizkušnje, na 2,5 km pa so se karte že premešale. Vrhovnik je na 30. mestu že prehitel Brecla, ki je bil štiri mesta nižje in tri sekunde za Vrhovnikom, ki je zaostajal še 1:06 minute za vodilnima Lamparterjem in Riiberjem. Po petih kilometrih je bila v ospredju peterica tekmovalcev, Vrhovnik pa je bil že na 20. mestu z zaostankom vsega 43,7 sekund, medtem ko je Brecl z 1:24,6 minute zaostanka tekel na 42. mestu. V zadnjem krogu je Vrhovnik izgubil nekaj časa, v cilj pa je prišel na 26. mestu z zaostankom 1:08,3 za Jensom Luraasom Oftebrojem, ki je na ciljni ravnini ugnal rojaka Jarla Magnusa Riiberja in Joergena Graabaka. Brecl je za štirideseterico, ki po novem dobi točke svetovnega pokala na končnem 44. mestu zaostal slabih 20 sekund. 

Jutri in v nedeljo bosta v Ruki na sporedu tekmi s posamičnim in skupinskim štartom na 10 km. 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO