Youth Cup: Slovenski upi posegli po najvišjih mestih

V Avstriji so se odvile poletne tekme velike nagrade za kombinatorce in kombinatorke rojene leta 2005 in kasneje, naši mladi upi pa so dosegli izvrstne rezultate.

Naša ekipa v Avstriji © SloSki

Na prvih tekmah v soboto sta zablestela Lovro Percl Seručnik (SK Zagorje) in Timon Brglez (SD Vizore), ki sta v kategoriji dečkov rojenih leta 2008 in kasneje ugnala vso konkurenco. Percl Seručnik je ubranil prvo mesto po skokih, Brglez pa je v kros teku na 2,4 km trasi pridobil eno mesto in je bil drugi z najboljšim časom teka, skupno je zaostal 1,6 sekunde. Jošt Luka Pavlič (SSK Mislinja) je zasedel 11. mesto, Anže Brecl (SSK Mislinja) je bil 13., Mark Kreže (SSK Mislinja) pa je končal na 17. mestu.

Tudi v starejših kategorijah so naših mladi upi nastopili odlično. Po skokih v Tschaggunsu (HS66) in teku v Partenenu je Urban Zajec (SK Triglav Kranj) med dečki rojeni med leti 2005 in 2007 zasedel tretje mesto s četrtim časom teka, za zmagovalcem iz Češke, Janom Johnom je zaostal 32,8 sekund, za drugouvrščenim Francozom Lubinom Martinom pa 3,9 sekund. Gregor Kadivec (SK Triglav Kranj) je po drugem mestu po skokih zdrsnil na 12. mesto, Aljaž Janhar (SK Triglav Kranj) je bil 20., Urh Matjašič (SSK Ilirija) je zasedel 23. mesto, Liam Magdič (SSK Mislinja) pa je končal na 29. mestu. V isti kategoriji deklic je bila odlična Zala Mihelčič (SSK Ihan), ki je prav tako zasedla 3. mesto, 18,5 sekund za Norvežanko Kjersti Graesli in 8,4 sekund za Italijanko Grreto Pinzani. Teja Pavec (SK Triglav Kranj) je bila sedma, Brina Sušnik (SK Triglav Kranj) pa deveta.

Brglez ponovno drugi, na stopničkah še Sušnikova

Drugi dan tekmovanj je v mlajši kategoriji na rolkah uspeh na 3,3 km progi ponovil Brglez, ki je bil torej znova drugi, tokrat za Avstrijcem Kenjijem Grosseggerjem, zaostal je 7,1 sekund. Percl Seručnik je po drugem mestu po skokih končal na 6. mestu, Kreže je bil deseti s četrtim časom teka, Brecl je zasedel 12. mesto, Pavlič pa je končal na 15. mestu. 

V kategoriji starejših dečkov je na 4,9 km progi Zajec za 1,7 sekunde končal tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu, takoj za njim se je uvrstil Kadivec. Janhar je bil deveti, Magdič in Matjašič sta končala na 29. in 30. mestu. Za nove stopničke je v kategoriji starejših deklic poskrbela Sušnikova, ki je v boju za zmago končala na 3. mestu, 2,4 sekundi za zmagovalko iz Norveške Ingrid Laate in 0,7 sekunde za njeno rojakinjo Graeslijevo. Pavčeva je bila šesta, Mihelčičeva pa tokrat deveta.

Pozimi v Harrachovu

Skupno je nastopilo 87 mladih upov iz 11 držav, naši pa so bili odlični tudi v skupnih seštevkih poletnega dela velike nagrade. Brglez je v kategoriji mlajših dečkov prvi pred Percl Seručnikom, Zajec je med mlajšimi dečki tretji, Mihelčičeva in Sušnikova pa si delita četrto mesto. Zimske tekme so predvidene v začetku januarja 2023 v češkem Harrachovu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO