Žak Kavčič osvoji srebro na tekmovanju v smučanju prostega sloga v St. Antonu!

Mladi smučar prostega sloga Žak Kavčič iz Ljubljane je dosegel izjemen rezultat na tekmovanju v disciplini grbine v avstrijskem St. Antonu. V sklopu serije Alp Tour in državnega prvenstva Avstrije, Švice, Češke, Nemčije in Nizozemske je 11-letni Žak v sončnem vremenu in visokih temperaturah prepričljivo osvojil srebrno medaljo v kategoriji otrok do 13 let v paralelnih grbinah.

Žak Kavčič, Foto: Sloski

V napeti tekmi se je Žak uvrstil med najboljše že v kvalifikacijskih vožnjah in se prebil v veliki finale. Tam mu je po napetem boju kljub odličnemu smučanju zmanjkalo nekaj točk za zmago, s čimer je osvojil izjemno drugo mesto. Zmago si je priboril Nemec Jeremia Nirschl, tretji pa je bil Nizozemec Mika Martin.
V posamičnih vožnjah po grbinah je znova zmagal Nirschl, pred Martinom in Nemcem Matteom Simonom. Žak je v tej disciplini osvojil 6. mesto, kar mu je v nemškem pokalu šolarjev prineslo razvrstitev na 3. mesto in bronasto medaljo.

Žak se je s svojimi dosežki v St. Antonu uvrstil med najboljše smučarje prostega sloga v svoji kategoriji in potrdil svoj talent ter potencial. To je bil njegov prvi nastop na mednarodnem tekmovanju, kar naredi dosežek še toliko bolj impresiven.

Vse čestitke Žaku za odlične predstave in veliko uspeha v prihodnosti!

Izjava Žaka Kavčiča: “Zelo sem vesel srebrne medalje v paralelnih grbinah. Tekmovanje je bilo zelo izenačeno, ampak sem dal vse od sebe in sem z rezultatom zelo zadovoljen. Vesel sem tudi 3. mesta v nemškem pokalu šolarjev. To je bil moj prvi nastop na mednarodnem tekmovanju. Hvala vsem, ki me podpirajo!” 

Deli novico

Argeta-PROS
Woop-PROS
Actionmama-PROS
Kompas-tele-PROS