Počitnice so zaključili v Planici

Deskarji na snegu so letošnje šolske poletne počitnice dobro izkoristili za promocijo svojega športa med osnovnošolsko mladino. Uspešno so organizirali dve seriji dogodkov. Po julijskem druženju na izbranih pumptrack poligonih so poletje zaključili z deskarskimi delavnicami na snegu – v snežnem tunelu Nordijskega centra Planica. S promocijskimi aktivnostmi nadaljujejo že ta vikend, letni deskarski park za otroke »Deskaj z nami!« bodo v soboto postavili na Zatrniku, v nedeljo pa v Tržiču. V domačem kraju bo z mladimi na »MINI Zakon Snowboard« dogodku nedeljsko dopoldne preživel tudi Žan Košir.

Jure Hafner (strokovni vodja paralelnih disciplin) in Bojan Poljanšek (vodja panoge Deskanje na snegu pri SZS) poletni “Deskaj z nami!” seriji na slovenskih pumptrackih in v Nordijskem centru Planica ocenjujeta kot uspešni in dobro izhodišče za načrtovanje novih aktivnosti. Foto: SloSki Snowboard

Ekipa trenerjev in animatorjev je tudi sicer živahen pozno julijski utrip mladim popestrila na petih brezplačnih dogodkih »Pumptrack poletje s slovenskimi deskarji«. Bili so v Velenju, Celju, Račah, Radovljici in Ljubljani, kjer so animirali mlade, ki »furajo« deske. Vse vrste rolk in najmlajši predvsem skiroje. »Mladim smo mimogrede, kljub poletni vročini, predstavljali še naš zimski šport, deskanje na snegu. Staršem smo ponudili vse potrebne informacije o klubih in deskarskih šolah, ki delujejo v njihovem okolišu. Zanimanje za naš šport je živo,» je zadovoljen Bojan Poljanšek, vodja panoge Deskanje na snegu pri SZS, ki je ta konec meseca z ekipo uspešno »pod streho spravil« še drugo poletno serijo deskarskih dogodkov za otroke in mladino. Dobesedno pod streho, saj so se mladi deskarji in deskarke zadnji počitniški teden družili v snežnem tunelu Nordijskega centra Planica. »Za konec počitnic smo želeli trgu, ta je precej zasičen z raznorazno ponudbo športnih in ostalih aktivnosti za preživljanje prostega časa otrok, ponuditi nekaj drugačnega, novega. Pa smo šli, poletju navkljub, na sneg. Ne na ledenik, kjer so vremenske razmere ta čas pogosto neugodne, pač v domači snežni tunel, ki je povsem primeren za učenje deskanja na snegu. In pa izpopolnjevanje določenih prvin. Z nami so bili tako popolni začetniki kot tudi tisti z več predznanja. Reprezentančna trenerja Jure Hafner in Anej Miglar ter deskarski učitelj Miha Loboda, ki je specializiran za učenje deskanja najmlajših, so z asistenti poskrbeli za ustrezno prilagojen progam, tako da so bili, prepričan sem, na koncu vsi udeleženci zadovoljni. Obljubili so nam, da se bodo vračali na naše dogodke. Predvsem pozimi. To pa je tudi naš cilj. Vzpostaviti skupnost in pomagati klubom pri širjenju baze vadečih športnikov in rekreativcev,« še pravi Poljanšek in dodaja, da z ekipo že snuje nov »event«, ki bo v planiškem snežnem tunelu na sporedu še to jesen.

Deskajmo vsi! Foto: SloSki Snowboard

Že ta konec tedna pa se ekipa promotorjev in deskarskih učiteljev seli na prosto. V soboto (3.9.) bo Miha Loboda z ekipo Furamsnowboard letni deskarski park za otroke postavil na Zatrniku (Ovčarski bal), kjer vas deskarji pričakujejo od 11. ure dalje. »Tudi dan potem (nedelja, 4.9.) ostajamo na Gorenjskem in sicer se bomo predstavili v tržiškem starem mestnem jedru, v okviru tradicionalne Šuštarske nedelje. V letnem deskarskem parku za otroke vas od 9. ure dalje pričakuje »Mini Zakon Snowboard« ekipa iz Tržiča z Žanom Koširjem na čelu,« za konec na Gorenjsko še vabi Poljanšek.

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES