Aleš na stopničkah tudi v Franciji

Passy-Plaine Joux je gostil nove tekme svetovnega pokala v telemark smučanju. Na današnjem sporedu sta bili finalni vožnji sprintov, ki sta se začela včeraj, a bila zaradi megle prekinjena ter preizkušnji v klasiku. Kot je v navadi v letošnji sezoni sta slovenske barve branila Jure Aleš in Maša Štrakl.Pogled na lestvici po prvem teku sprinta je bil podoben tistemu v sredo. 19-letna Maša, ki seveda še nabira izkušnje med svetovno elito, je zasedala 17. mesto, Jure pa je bil ob petih kazenskih sekundah pribitka na sedmem mestu. Drugi tek se je začel ob 9. uri, Jure se je odrezal nekoliko bolje in napredoval z eno mesto, medtem ko je Maša ostala na istem. Zmagala sta švicarska predstavnika Bastien Dayer in Amelie Wenger-Reymond.

Aleš se je na drugi preizkušnji dneva odrezal odlično. Brez kazenskih sekund sicer ni šlo tudi tokrat, vseeno pa je uspel priti na izjemno drugo mesto. Hitrejši od njega je bil le Dayer in sicer za 0.87 sekunde. Štraklova je dan v Franciji sklenila na 19. mestu, do nove zmage pa je prišla Wenger-Reymondova.

Jure Aleš: ”Začelo se je z drugo vožnjo včerajšnjega sprinta. Cilj je bil, da predvsem popravim pristop, da so poženem bolj agresivno in več tvegam. Mi je kar uspelo, že v drugem teku sprinta, z dobrim časom, čeprav sem naredil kar nekaj napak, saj sem po skoku pozno prišel v vrata. Moram pa priznati, da je bil fokus danes bolj na klasik. Uspela mi je bolj napadalna, hitrejša vožnja. Na koncu je bilo to dovolj za drugo mesto. Vesel sem, da sem uspel izvesti to, kar sem si zadal pred tekmo. Jutri je še en klasik, poskusil bom dati vse od sebe in bomo videli, kaj bo to prineslo.”

Deli novico

Argeta-TEL

Ski-Slovenia-TEL
Kompas-RentACar-TEL
Halti-TEL
Cebe-TEL
Scott-TEL
Leki-TEL