Anamarija Lampič Anterselvo zapustila z izvrstnim 14. mestom

Anamarija Lampič je odlično nastopila na tekmi s skupinskim startom biatlonske elite v Anterselvi. Bila je 14.

Anamarija Lampič se odlično znajde tudi na tekmah, kjer s tekmicami nastopa z ramo ob rami. Foto: NordicFocus

Anamarija Lampič še naprej odlično napreduje v biatlonski konkurenci. Po zaslugi odličnih nastopov v letošnji sezoni si je še drugič zagotovila nastop na tekmi med samo biatlonsko elito. V Anterselvi je ponovno prikazala svojo tekaško hitrost, odlično pa se je znašla tudi na strelišču. Čeprav je morala v skupno 6 kazenskih krogov (1,1,2,2), je bila s svojim nastopom zelo zadovoljna. Prehitela je več kot polovico tekmic in zaključila na izjemnem 14. mestu. Zmagala je lani najboljša biatlonka Julia Simon, ki je za devet sekund prehitela rojakinjo Lou Jeanmonnot. Tretja je bila v Anterselvi izjemna Švicarka Lena Haecki-Groß.

V moški konkurenci se je Jakov Fak zaradi bolečin v hrbtu žal moral odpovedati svojem nastopu.

Izjave po tekmi:

Anamarija Lampič: “Ponovno ena dobra tekma. Nisem se počutila tako dobro, a sem sama sebe presenetila. Bilo je topleje, kot včeraj. Strelsko sem dobro opravila, ponovno 70-odstotno. Na temu gradimo in gremo naprej. Vesela sem, da sem 14. na svetu in komaj čakam naslednja tekmovanja.”

Ricco Groß: “Za nami je uspešna druga tretjina tekmovanj, čeprav je bilo možnih še nekaj boljših izidov. Predvsem sem bil zadovoljen po nastopu moške štafete v Ruhpoldingu, žal pa nas žalosti, da ima Jaka v tem trenutku težave s hrbtom. Do tega trenutka je zagotovo uvrstitev Lovra Planka med deseterico vrhunec in imamo visoka pričakovanja za svetovno prvenstvo, ki prihaja. Vemo, česa je sposoben Jaka in kaj vse se lahko zgodi z Ano. Tukaj sta še Lovro in Toni, ki sta dokazala, da sta sposobna se uvrščati visoko, tudi Polono pa si želimo med deseterico, saj bomo ta premor izkoristili za njen trening streljanja.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3