Anamarija Lampič do prvih zasledovalnih točk v karieri

V Östersundu je slovenska biatlonka Anamarija Lampič poskrbela za nov osebni mejnik v kratki biatlonski karieri. V tretjem nastopu na zasledovalni tekmi se je prvič zavihtela med dobitnice točk. Ustavile je niso niti težave s puško.

Anamarija Lampič je na zasledovalni tekmi izgubila zgolj tri mesta. Foto: NordicFocus

Anamarija Lampič je bila edina slovenska predstavnica na prvi zasledovalni tekmi sezone svetovnega pokala v biatlonu. Pravico za nastop si je priborila s 25. mestom na sprinterski tekmi. Na Švedskem je bilo tudi tokrat zelo hladno, zato je Lampičeva začela zelo hitro, da je ogrela svoje telo. Žal je morala na prvem postanku leže v en kazenski krog, kljub temu pa napredovala že na 20. mesto. Več težav je imela trenutno najboljša slovenska biatlonka v svetovnem pokalu na drugem streljanju. Prizaneslo ji ni niti orožje, saj je morala dva naboja ustaviti ročno, kar ji je vzelo veliko časa, še dvakrat pa je morala v kazenski krog. Zdrsnila je na 32. mesto, čakala pa sta jo še dva streljanja stoje.

Kljub težavam na drugem postanku je Lampičeva ohranila pozitivne misli. Strelska nastopa stoje je po svojih standardih opravila zelo solidno, saj je morala v “le” še tri dodatne kazenske kroge. V zadnji krog se je tako podala iz 32. mesta, nato pa še enkrat vklopila turbo pogon. Prehitela je še štiri tekmice in tekmo zaključila na zelo dobrem 28. mestu. S tem si je prvič v karieri zagotovila točke na zasledovalni tekmi, nastopila pa je tretjič. Lampičeva je bila najhitrejša na progi med vsemi tekmovalkami, s čimer je potrdila izjemno tekaško formo.

Biatlonke so bile danes zelo natančne, saj je bilo za zmagovalni oder treba zadeti najmanj 19 od 20 strelov. Zmago iz sprinta pa je obranila Francozinja Lou Jeanmonnot, ki je zadela prav vse tarče, zmago pa si je priborila v ciljnem sprintu, kjer je bila hitrejša od nove vodile v svetovnem pokalu, Nemke Fraziske Preus. Tudi tretja je bila Nemka Vanessa Voigt, ki je priložnost za zmago zapravila prav z zadnjim strelom.

Zvočna izjava (mp3):

Anamarija Lampič: “Danes sem se ponovno počutila odlično. Zelo dobro sem se ogrela, da me na progi ni zeblo. Začetek z enim kazenskim strelom ni bil slab. Tudi na drugem postanku sem začela odlično, nato pa so mi pri četrtem strelu naboju pravzaprav zmrznili, niso šli naprej in sem dvakrat ustrelila v prazno. Tam sem ostala sama na strelišču, počasi sem polnila oba naboja, ki sta se mi zataknila še na rokavici… Bila sem zelo nervozna in zato tudi dvakrat zgrešila. Stoje sem nastopila vredu. Z rezultatom 2,1, moram biti zadovoljna. Tudi rezultatsko na koncu sem lahko zadovoljna, sploh po tem, kar sem delala na strelišču.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3