Anamarija Lampič na zadnjem zasledovanju sezone 23.

Anamarija Lampič je imela izjemno izhodišče po sprintu, danes pa v Canmoru ni imela svojega strelskega dne in je zasledovanje končala na 23. mestu.

Anamarija Lampič odlično nastopa v Kanadi. Foto: NordicFocus

Anamarija Lampič je na sprintu v Canmoru prikazala eno svojih najboljših predstav sezone. Z devetimi zadetimi tarčami si je priborila odlično izhodišče za današnje zasledovanje, saj je bila deveta. Danes tarče niso padale kot na sprintu. Imela je nekaj težav in na koncu žal osemkrat zavila v kazenski krog (2,1,2,3). To je bilo ob drugem času teka na koncu dovolj za 23. mesto.

Zelo pomembno zmago si je priborila Lisa Vittozzi, ki je s tem naredila skoraj da odločilen korak k osvojitvi velikega kristalnega globusa. Italijanki se je najbolj približala Francozinja Lou Jeanmonnot, tretja pa je bila njena rojakinja Justine Braisaz-Bouchet. Tudi četrto in peto mesto je pripadlo Francozinjam. Jutri bo v Canmoru še tekma s skupinskim startom, med najboljšimi biatlonkami pa bo tudi Anamarija Lampič.

Zvočni izjavi (mp3):

Anamarija Lampič: “Danes bi lahko bilo bolje, predvsem na streljanju. Vseeno sem zadovoljena s tekmo. Tekla sem dobro in imela sem konkurenčne smuči, na njih sem se dobro počutila. S predzadnjo tekmo sem lahko zadovoljna, a vedno bi lahko bilo bolje. Jutri je še ena tekma, bomo videli, kaj bo, a se že veselim, da bo sezone konec.”

Ricco Groß: “60-odstotno streljanje ni dovolj, da bi lahko bila na boljši poziciji. Že začela je z dvema zgrešenima streloma leže, kar ni značilno zanjo. Predvsem zato, ker sta bila strela daleč od sredine. V drugo je štirikrat zadela lepo, a zgrešila zadnjega. Nato je več tvegala, tudi v teku. Morda je celo pretiravala. Na koncu 23. mesto.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3