Anamarija Lampič nadaljuje z zbiranjem točk

Na skrajšani posamični tekmi v Anterselvi je Anamarija Lampič prišla do 34. mesta in novih točk za svetovni pokal.

Anamarija Lampič je bila znova najhitrejša na progi. Foto: NordicFocus

Najboljša slovenska biatlonka letos je prikazala novo izvrstno predstavo. Tudi na najbolj zahtevni preizkušnji, kjer vsak zgrešen strel pomeni 45 sekund pribitka, je pokazala svojo nadarjenost. Izpolnila je cilj 70-odstotne natančnosti (0,2,2,2), kar je bilo za Anamarijo Lampič ob vnovič najhitrejšem času teka dovolj za 34. mesto. S tem je le še potrdila nedeljski nastop med biatlonsko elito na tekmi s skupinskim startom. Slabši dan so imele Polona Klemenčič, Lena Repinc in Živa Klemenčič, ki v težkih razmerah niso uspele priti do novih točk za svetovni pokal. Polona Klemenčič je dobro uvrstitev zapravila na zadnjih dveh postankih, ko je obakrat zgrešila dve tarči, Lena Repinc je svoje druge točke izgubila na zadnjem postanku z dvema zgrešenima streloma. Živi Klemenčič se je nastop podrl že na začetku, ko je veter zamenjal smer in je zgrešila 4 strele.

Prvič v karieri je zmagala Švicarka Lena Haecki-Groß, ki je zadela vse tarče. Z dvema zgrešenima streloma je bila druga Julia Simon iz Francije, tretja je bila njena rojakinja Lou Jeanmonnot.

Zvočna izjava (mp3)

Anamarija Lampič: “Za mene je to še vedno najtežja disciplina. Vsak strel mimo pomeni pribitek dodatnih sekund. Na začetku me je bilo malce strah, saj je bilo danes precej vetrovno. Predvsem na ogrevanju in na nastrelitvi. Med tekmo se je spremenila smer vetra. To se je poznalo na tretjem streljanju, drugem leže. Na nastrelitvi sem zelo dobro streljala in tam sem z dvema zgrešenima streloma izgubila sekunde. Leže sem pričakovala nulo. Nasplošno pa znova dobra tekma zame in nove točke.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3