Anamarija Lampič prvič v sezoni v najboljši deseterici

Odličen dan v Hochfilznu so zaključile biatlonke. Za najboljšo uvrstitev v sezoni do sedaj je poskrbela Anamarija Lampič, ki si je osmo mesto priborila z vnovič najhitrejšim tekom med vsemi. Točke je na 28. mestu ujela Polona Klemenčič, zasledovanje pa na 53. Lena Repinc.

Anamarija Lampič je imela odlično spodbudo tudi ob progi. Foto: NordicFocus

V Avstriji so odličen dan za slovenski biatlon dopolnile tudi biatlonke. Še več. Anamarija Lampič je poskrbela za najboljšo uvrstitev v sezoni, saj se je prebila v najboljšo deseterico. Znova se je izkazala s svojim izjemno hitrim tekom, največ pa je pridobila prav v zadnjem krogu. Na strelišču je naredila tri napake, saj je enkrat morala v kazenski krog na postanku leže, dvakrat pa stoje. S prvim časom tekom pa se je povzpenjala po rezultatski lestvici in prišla do izvrstnega osmega mesta. Svoj nastop iz prvega sprinta sezone sta močno popravili tudi Polona Klemenčič in Lena Repinc.  Polona Klemenčič je s po eno napako na vsakem postanku prišla do 28. mesta in točk svetovnega pokala. Jutri bo tekmo začela z zaostankom minute in 43 sekund. Še en nastop v Hochfilzni pa je na 53. mestu ujela mlada Lena Repinc, ki je prav tako na vsakem postanku zgrešila en strel. Na koncu je zaostala dve minuti in pol za zmagovalko. Živa Klemenčič je s tremi kazenskimi krogi zasedla 78. mesto.

Izjave po tekmi (mp3)

Anamarija Lampič: “Ob prihodu v Hochfilzen se nisem počutila najbolje. Nisem vedela, ali bom zbolela ali ne. Očitno nisem v slabi formi. Sicer nisem popravila lanske uvrstitve, ampak osmo mesto je super. Sem zadovoljna. Malce mi je žal strela leže, ker je bil oddan malce prehitro. Nasplošno pa sem res zadovoljna. Čas teka sem stopnjevala in na koncu bila najhitrejša.”

Polona Klemenčič: “Z današnjim nastopom sem res zadovoljna. Morda le strel stoje, ki sem ga zgrešila res daleč. Preveč sem čakala in nato zgrešila. Ampak ker sem imela na Švedskem pet zgrešenih strelov in slabo tekmo, mi ta rezultat daje veliko motivacije. Tekaško sem bila vredu, nekako v svojih mejah.”

Ricco Groß:Odličen nastop Ane. Izjemen nastop na progi, najhitrejši čas na progi. Vedno zadnjo govorimo o 70-odstotni uspešnosti na strelišču. Danes je to storila in takoj je bila v najboljši deseterici in v stiku z najboljšimi. Z dvema zgrešenima je zanjo takoj možnost, da pride na oder za zmagovalke. Zadovoljen sem tudi z nastopom Polone, ki je imela na Švedskem odličen nastop v mešani štafeti dvojic, nato pa ponesrečenega v sprintu. Danes je to popravila z dvema zgrešenima streloma in s tekom le minuto počasnejšim od Ane. Na zasledovanje se je uvrstila tudi Lena in to ej odličen dan za nas.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3