Anamarija Lampič v Planici ne bo nastopila

V tem tednu se pričenja BMW IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2023 v nemškem Oberhofu, ki bo trajalo od 8. do 19. februarja 2023. Na prizorišču prvenstva je tudi že Anamarija Lampič, ki se je biatlonski reprezentanci pridružila šele v tej sezoni, a si z odličnimi rezultati zagotovila mesto v ekipi za nastop na prvenstvu že v krstnem letu med biatlonsko elito.  

Anamarija Lampič se povsem posveča nastopom v biatlonu. Foto: Sloski

Cilj Anamarije v tej sezoni je predvsem učenje in nabiranje izkušenj v novi športni disciplini – biatlonu, ki se ji v celoti posveča že od lanske pomladi. 

»Želim si postati vrhunska biatlonka in zato vse svoje misli ter energijo usmerjam v biatlon. Sem že na prizorišču mojega prvega svetovnega prvenstva v biatlonu, ki se ga zelo veselim in bo moje edino letošnje svetovno prvenstvo. Na FIS svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici tako ne bom nastopila. 

Zahvaljujem se Smučarski zvezi in panogi tek na smučeh za vso podporo, ki ste mi jo nudili v vseh letih moje športne poti v tem prečudovitem športu. Bilo mi je v izredno veselje in čast zastopati barve slovenske reprezentance v teku na smučeh. Hkrati pa se veselim nadaljnjega sodelovanja z vami, sedaj v novi disciplini.« 

Smučarska zveza Slovenije s panogo tek na smučeh in biatlon odločitev Anamarije Lampič podpira v celoti in se veseli njenih nadaljnjih športnih uspehov. 

Press release >>

Sporočilo za medije, pdf >>

 

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3