AP: Živa Andrič v Oberhofu do prve zmage v karieri

Finalni vikend tekem alpskega pokala v nemškem Oberhofu je bil izpeljan na plastični podlagi z le enim tekmovalnim dnevom, ki pa je znova prinesel veliko veselja v naš tabor. Prve zmage se je razveselila Živa Andrič, skupno pa si je zmago že pred finalom zagotovila Tina Erzar.

Živa Andrič, foto: NordicFocus

Na finalni postaji letošnje sezone Alpskega pokala je vikend odlično začela 15-letna Živa Andrič, ki je na pozni sobotni tekmi prvič v karieri ugnala vso konkurenco. S 94.5 in 93.5 metri je zbrala 255,6 točk in je za 0,8 točke ugnala Francozinjo Lilou Zepchi s 97.5 in 97 metri, tretja je bila domačinka Alvine Holz, ki je dvakrat skočila 94.5 metrov, zbrala pa je 252,1 točk. Taja Košir je bila šesta, med 8. in 10. mestom so se zvrstile Nika Krašovic, Klarisa Gorjup in Taja Sitar, Tinkara Komar je bila 12., Katarina Pirnovar dve mesti za njo, Lucija Jurgec je zasedla 16. mesto, Maja Kovačič je bila 22., Izadora Kopač pa je končala na 31. mestu.

Na prvi tekmi mladincev je bil prepričljiv Avstrijec Johannes Poelz, 10,6 točk je zaostal domačin Jannik Faisst, 12,2 pa Švicar Juri Kesseli. Žiga Jančar je kot najboljši Slovenec zasedel 14. mesto, Enej Faletič, Urban Šimnic in Jaka Kramer so bili med 18. in 20. mestom, Gašper Presečnik je končal na 25. mestu, Jaka Drinovec pa je točke pobral na 27. mestu.

V nedeljo sta bili tekmi zaradi premočnega vetra odpovedani. Skupno je med skakalkami zanesljivo slavila Tina Erzar.

Uradni rezultati >>

Deli novico