Biatlonci tekmovalno v leto 2024 vstopajo v Oberhofu

Prvi konec tedna po novem letu se sezona svetovnega pokala v biatlonu tradicionalno nadaljuje v Oberhofu. V Nemčijo je že odpotovalo osem slovenskih šampionov.

Anamarija Lampič je pripravljena na nadaljevanje sezone. Foto: NordicFocus

Tradicionalno nemško prizorišče, ki slovi po izjemno zahtevnih razmerah (megla, veter), bo tokrat gostilo tekme v sprintu, zasledovanju in klasičnih štafetah. Slovenske barve bodo v moški konkurenci zastopali Jakov Fak, Toni Vidmar, Lovro Planko in Miha Dovžan. Moški bodo tudi začeli s tekmovalni sporedom. So pa organizatorji bili primorani spreminjati predviden načrt tekmovanj zaradi pretoplega vremena. Moški sprint je bil iz četrtka prestavljen na petek. V petek je na sporedu tudi sprint za ženske, slovenska ekipa pa je tradicionalno: Anamarija Lampič, Polona in Živa Klemenčič ter Lena Repinc. V soboto bo v Oberhofu dan za obe zasledovanji, v nedeljo pa štafetni tekmi.

V Martelu bo konec tedna IBU pokal, kjer bodo v ognju trije Slovenci: Pavel Trojer, Matic Repnik in Matic Bradeško. Pester konec tedna pa bodo zapolnile tekme alpskega pokala, kjer bo v ognju še 15 slovenskih biatlonskih talentov.

Spored, Oberhof >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3