Bodoči in sedanji skakalni asi na pripravah v Planici

Naši najboljši smučarji skakalci so danes po treningu v Planici strnili misli med pripravami na novo sezono, ki se počasi, a vztrajno bliža. Sočasno se je v Planici začel tudi tabor mlajših ekip v sklopu projekta Mercator kampov.

Bodoči in sedanji skakalni asi v Planici © SloSki

Boruh Meh, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Veseli me, da smo lahko pogledali tudi bodočnost slovenskih skokov, za katere vedno pravim, da so najtrofejnejši slovenski šport. Ob tej priložnosti bi se res rad zahvalil predsedniku uprave in družbi Mercator za to pozornost, ki ni samo moralna ampak tudi materialna. Pričakujem, da bomo sodelovali tudi v naprej in skupaj razvijali smučarske skoke. Hvala in veselim se podpisa nove pogodbe.

Uroš Zupan, direktor Smučarske zveze Slovenije

Tudi iz moje strani zahvala Mercatorju za to zvestobo, podporo tako članskih kot otroških selekcij. S kampi in z opremo res skupaj z Mercatorjem razvijamo potencial. Veselimo se podaljšanega sodelovanja, hkrati pa tako na SZS kot ekipa pri Mercatorju skuša zadevo še nadgraditi v dodatne projekte, discipline in verjamem, da nam bo to tudi uspelo.

Podpis pogodbe med SZS in Mercatorjem © SloSki

Tomislav Kramarič, predsednik poslovodstva družbe Mercator d.o.o.

Najlepše je videti otroke in prihodnost, ki trenirajo na tako krasnih objektih kot so v Planici. Na Mercatorju je, da ostaja društveno odgovorna družba in da pomaga vrhunskemu športu in otrokom, ki v to še prihajajo. Vedno bomo desna roka prihodnosti. Mercator želi, da se ustvari še več tovrstnih dni za prave treninge in da bo poškodb čim manj! Srečno!

Žiga Jelar

Imeli smo veliko priprav, mislim, da so bile uspešne. Ohranjam stabilen nivo. Še veliko stvari bo potrebno stestirati pred zimo, mislim pa, da smo na pravi poti. Rad bi, da bomo tudi mi močni že na zadnjih tekmah poletne velike nagrade, zato da se potem res lahko posvetimo samo še podrobnostim za uvod v sezono v Ruki. Kar se tiče glasbene poti ni zdaj nič novega, naslednji koncert bo na sporedu prihodnje leto.

Anže Lanišek

V vetrovniku začutiš svoje telo še toliko bolj, vidiš, kaj res pomeni sproščenost. Bolj kot si sproščen, bolje deluješ in enako je na skakalnici. Bolj kot si sproščen, dlje letiš, bolj kot si zategnen, pa padeš kot kamen. To je dober doprinost našemu treningu, upam, da te občutke prenesemo tudi na skakalnice. Glede fizične priprave je verjetno še bolje kot lani, vsaj rezultati kažejo tako. Na skakalnici pa je še toplo-hladno. Manjka samo še en klik, da se vse lepo poveže v eno celoto, da bo neslo čez drugo rdečo črto.

Peter Prevc

Poškodba je sanirana. Glede priprave je podobno kot pri Anžetu. Fizično je zelo dobro, tehnično pa se še malo lovim. Malo je potrebno še testirati opremo. V vetrovniku smo dobivali občutke. Letos smo s seboj vzeli tudi napravo za šivanje dresov, tako da smo kar tam malo krojili in smo preverili kako se različen kroj dresa obnaša pri hitrosti.

Starejši kot sem, bolj mi morje odgovarja. Še vedno pa sem povsem v skokih, veselim se tako zime kot tudi poletja.

Timi Zajc

Obiski dirkališč mi, kot vidim, na skakalnici ne škodujejo. Vikendi hitro minejo, tako da so glede tega sami plusi. Z opremo na skakalnici sem kar zadovoljen, kaj dosti sprememb nismo napravili. Tudi smuči imam že kar prave, tako da sem glede tega naredil že kar veliko.

Deli novico