Bogatajeva in Križnarjeva razred zase pred tekmo v Courchevelu

Na drugi postaji poletne velike nagrade 2022 v francoskem Courchevelu se je zbralo 30 skakalk, znova tudi štiri Slovenke na čelu z najboljšima iz Wisle, vodilno v skupnem seštevku, Uršo Bogataj in drugouvrščeno Niko Križnar. Skakalke so veliko skakalnico v Courchevelu preizkusile na uradnem treningu.

Najboljši skakalki tega poletja sta bili razred na dopoldanskem treningu pred pozno popoldansko tretjo letošnjo tekmo velike nagrade. Prvo serijo je s 131 metri in dveh zaletnih mest nižje dobila Bogatajeva pred Križnarjevo, ki je pristala pri 130 metrih, Komarjeva je bila šesta s 118.5 metri, Prevčeva pa 14. s 101 metrom.

V drugi seriji je bila najboljša Križnarjeva s 124 metri in dveh zaletnih mest nižje od konkurence, z izjemo Bogatajeve, ki je skakala še z dveh zaletnih mest nižje od reprezentančne kolegice, pristala pa je pri 119 metrih. Prevčeva je s 112.5 metri imela 6. oceno serije, Komarjeva pa s 105 metri 14. oceno.

V tretji seriji je bila prva znova Križnarjeva s 126 metri pred Bogatajevo, ki je skočila dva metra manj, znova z dveh zaletnih mest nižje od Križnarjeve, Prevčeva je bila znova šesta, pristala je pri 106.5 metrih, Komarjeva pa je s 97 metri imela 13. oceno serije.

Tekma se bo začela ob 18. uri.

Uradni rezultati >>

Deli novico