Bogatajeva v Wisli zmagala za desetinko pred Kramerjevo in dve pred Križnarjevo

Urša Bogataj je sezono poletne velike nagrade v poljski Wisli odprla z zmago, desetinko točke je zaostala Marita Kramer iz Avstrije na drugem mestu, tretja je bila z dvema desetinkama zaostanka Nika Križnar.

Zmagovalni oder na prvi tekmi sezone 2022/3 © SloSki

Olimpijska prvakinja, Urša Bogataj, je 11. sezono poletne velike nagrade odprla z zmago v poljski Wisli. S skokoma dolgima 121.5 in 118.5 metrov je zbrala 242,5 točk in je tako za 0,1 točke ugnala Avstrijko Marito Kramer, ki je skočila 119 in 118 metrov, 242,3 točk pa je na tretjem mestu zbrala Nika Križnar, ki je skočila 116.5 in 124.5 metrov. 

S 13. mestom je bila zelo dobra Katra Komar, ki je skočila 107 in 108 metrov, zbrala pa je 168,3 točk, odlično pa je med elito debitirala 16-letna Taja Bodlaj, ki je s 103 in 110.5 metri ter 165,9 točkami zaokrožila najboljšo petnajsterico uvrščenih.

Jutri bo v Wisli na sporedu še ena tekma poletne velike nagrade.

Urša Bogataj © SloSki

Nika Križnar © SloSki

Zmagovalna nasmeha © SloSki

Izjave po tekmi

Urša Bogataj (MP3): “S tekmo sem kar zadovoljna. Sploh z rezultatom, zaradi tega, ker malo niham v tem obdobju. Upam, da se bodo skoki s časom ustalili. To je moja želja. Sem zadovoljna z današnjim dnem.”

Nika Križnar (MP3): “S skoki sem zelo zadovoljna. V poskusni seriji sem imela kar nekaj težav. Iskreno, me je bilo malenkost strah, da te napake ne bi ponovila na tekmi. Zbrala sem se na mojo nalogo, to je bilo, da zadanem mizo. V poskusni seriji sem bila približno tri metre prepozna in vse je šlo v prazno, tako da se je bilo kar težko zbrati in umiriti za naslednja dva skoka. Na srečo mi je uspelo. Prvi skok še ni bil čisto pravi, tisti, ki si ga želim sama. Vem pa, da imam še nekaj rezerve, predvsem v doskoku. Finalni skok je bil vrhunski, eden boljših v zadnjem obdobju poletnega dela sezone. Zdi se mi, da se točke iščejo tako pri meni kot pri Urši v samem doskoku. Še imamo rezerve in upam, da to odpravimo čim prej, da se ne bomo tepli po glavi za brezveze.”

Zoran Zupančič (MP3): “Sem nismo prišli s popolno ekipo, smo bili pa vseeno močni kot ekipa. Danes zelo odlični rezultati, zelo zanimiv razplet na koncu, res je šlo za mišjo dlako. Vzeli smo zmago, ohranili lansko zmago Urše Bogataj, Nika Križnar pa je bila prav tako na stopničkah, tretja. Tudi lepa rezultata mlajših tekmovalk, Katra Komar je bila 13. in 15. mesto debitantke Taje Bodlaj. Več smo težko pričakovali. Skoki še niso bili popolni. Čaka nas še veliko dela. Res pa je, da smo s tem štartom izredno, izredno zadovoljni.”

Uradni rezultati >>

Deli novico