Brez poljuba sreče na zadnji tekmi v letu 2022, Klinec na Ljubnem četrta

Na Silvestrski tekmi na Ljubnem ob Savinji je Ema Klinec zasedla 4. mesto, Nika Križnar je bila 6., med deseterico tudi Urša Bogataj, točke pa še Niki Prevc, Katri Komar in prvič v karieri Niki Vetrih.

Urša Bogataj, Ema Klinec in Nika Križnar © GEPA

Tekmo je za Slovenijo odprla najizkušenejša, Maja Vtič, ki je izpadla v paru z Niko Prevc, slednja je po prvi seriji zasedla 30. mesto s 86 metri in 103,8 točkami. Nejka Repinc Zupančič je izpadla proti Nemki Luisi Goerlich, zasedla je končno 42. mesto. Katra Komar je ob 85.5 metri izpadla proti Katharini Althaus, ki je pristala pri 90 metrih, kot srečna poraženka pa se je s 105,0 točkami uvrstila v finale na 27. mestu. Taja Bodlaj izpadla proti Francozinji Josephine Pagnier, debitantka je zasedla končno 40. mesto. Naslednja debitantka, Tinkara Komar je izpadla proti Kanadčanki Abigail Strate, še tretja debitantka v naši vrsti, Ajda Košnjek je izpadla proti Urši Bogataj, ki je bila po prvi seriji na 13. mestu s 87.5 metri in 113,7 točkami. Ema Klinec je bila odlična, skočila je 87.5 metrov in zbrala 119,9 točk za zanesljivo zmago proti Tamari Mesikovi s Slovaške, naša tekmovalka je bila odlična tretja po prvi seriji. Nika Križnar je v prvi seriji skočila 90.5 metrov, a vetrovna tekma ji je prinesla 9. mesto s 115,7 točkami, v paru je premagala Italijanko Martiono Ambrosi. Nika Vetrih je kot zadnja Slovenka v prvi seriji skočila 90 metrov in se prvič zavihtela med dobitnice točk, po prvi seriji je bila na 29. mestu, sicer pa je izpadla proti Sari Takanaši, ki je skočila 93.5 metrov. Po prvi seriji je vodila Norvežanka Anna Odine Stroem z 91.5 metri in 125,8 točkami, druga je bila Eva Pinkelnig z 90.5 metri in 122,0 točkami.

V finalni seriji je Prevc z 89 metri in 219,0 točkami napredovala na 26. mesto, Vetrih je osvojila točko z 80.5 metri in končnim zbirom 199,2 točk, Komar je bila 27. z 82.5 metri in 218,2 točkami. Bogataj je v finalu pristala pri 86.5 metrih, končnih 237,8 točk pa je bilo dovolj za 9. mesto, najboljši dosežek na letošnji Silvestrski turneji. Križnar je bila po doskoku pri 89.5 metrih s končnimi 241,8 točkami razočarana, tekmo je končala na 6. mestu. Žal se napad na zmagovalni oder ni izšel Klinec, ki je s 86 metri in 246,6 točkami končala tik pod zmagovalnim odrom. Le 4 desetinke več je zbrala Althaus z 247,0 točkami, druga je bila Pinkelnig z 258,8 točkami, prvič v karieri pa je zmagala Stroem z 259,7 točkami.

Izjave po tekmi

Ema Klinec (MP3): “Zelo sem zadovoljna s predstavno. Malo je zmanjkalo sreče. Tekma pa je bila res taka, da se vse malo sprašujemo, kje smo kaj izgubile. A pomembno je, da smo naredile dobro, sreča pa tudi pride.”

Nika Križnar (MP3): “Za nami je kar pestra tekma. Bilo je toplo-hladno. S skoki sem solidno zadovoljna, niso to še skoki, ki jih želim sama. Veliko mi manjka še v doskoku, tu izgubim kar nekaj točk. To mi je nekako cilj za nadaljna tekmovanja. Upam, da to čim prej odpravim. Upam, da bo jutri lep dan v novo leto in da bomo dan zaključili boj nasmejani.”

Zoran Zupančič (MP3): “Mislim, da nismo bili danes zmedeni samo mi na trenerski tribuni, ampak tudi gledalci. Na sam razplet je danes precej vplival veter. Zmeda. Veter je predvsem vplival na rezultate, niti ne tako na same dolžine skokov, to nas je malenkost zmedlo. Mnogo tekmovalk se je po prvi seriji znašlo v boju za stopničke. Mi smo imeli dve zelo blizu. Žal pa se nam danes ni izšlo. Hvala publiki za bučno podporo. Res upamo, da bo v novem letu boljše. Če bo vsaj polovico tako uspešno kot je bilo minulo, bomo izredno zadovoljni. Srečno novo leto!”

Jutri bodo na Ljubnem kvalifikacije ob 11. uri, tekma se začne ob 16.30 uri.

Uradni rezultati >>

Deli novico