COC: Na finalu v Lake Placidu Taja Bodlaj dvakrat pod stopničkami

Poletni del sezone celinskega pokala se je končal v ZDA, v Lake Placidu, kjer je Taja Bodlaj dvakrat končala tik pod zmagovalnim odrom, med skakalci se je najbolj izkazal Žak Mogel.

Taja Bodlaj v Lake Placidu © SloSki

Lake Placid je gostil tekme na srednji in veliki skakalnici, v obeh konkurencah so izvedli po tri tekme, zmagovalca pa sta bila samo dva. Med skakalci je vse tri tekme dobil Avstrijec Michael Hayböck, ki je v petek na srednji napravi zmagal pred Poljakoma Tomaszom Pilchom in Aleksandrom Zniszczolom, Žak Mogel je bil sedmi, Maksim Bartolj tik za njim, Matija Vidic je zasedel 12. mesto, Rok Oblak je bil 14., Patrik Vitez pa je po diskvalifikaciji v prvi seriji končal na 29. mestu.

V soboto je na veliki napravi Hayböck zmagal pred Zniszczolom in Norvežanom Kristofferjem Eriksenom Sundalom, Mogel je zasedel peto mesto, le 2,9 točk za stopničkami. Vidic je bil deveti, Bartolj 11., Vitez 17., Oblak pa je zasedel 24. mesto. Danes pozno popoldne je Hayböck trojček zmag zaokrožil pred Zniszczolom in Pilchom, Vidic je bil 15., Mogel takoj za njim, Bartolj je končal na 18. mestu, Oblak na 20., Vitez pa je zasedel 25. mesto. Hayböck je dobil pet od sedmih tekem na katerih je nastopil, skupno je bil najboljši Slovenec v tem poletju Mogel na 9. mestu, Lovro Kos je zasedel 10. mesto.

V konkurenci 15 skakalk je od Slovenk nastopila mlada Taja Bodlaj. Mladinska svetovna podprvakinja je petkovo dopoldansko tekmo končala na petem mestu, zmagala je Kanadčanka Abigail Strate pred rojakinjo Natalie Eilers in Norvežanko Noro Midtsundstad. Na petkovi večerni tekmi je Strateova znova zmagala pred Eilersovo in Midtsundstadovo, Bodlajeva pa je bila tokrat četrta po tretji oceni prve serije. Na sobotni tekmi na veliki napravi je bil vrstni red na prvih štirih mestih identičen, tudi tokrat je Tržičanka imela tretjo oceno prve serije, na koncu pa je končala na 4. mestu.

Skupno je bila poleti s petimi zmagami na petih tekmah najboljša Abigail Strate, Taja Bodlaj je končala na petem mestu, potem ko se je udeležila samo tekem onstran Atlantika.

Uradni rezultati >>

Deli novico