Vročemu poletju navkljub deskarji že razmišljajo o snegu in prihajajoči sezoni 2022/23 v kateri jih med drugim čaka tudi svetovno prvenstvo v Gruziji. V novo olimpijsko obdobje vstopajo z novim predsednikom panoge, Draganom Gojkovićem, ki je bil izvoljen na februarski seji Zbora in Odbora panoge deskanje na snegu, štiriletni mandat pa je nastopil 1. maja.

45-letnik iz Doba pri Domžalah, ki je sicer direktor in podpredsednik škofjeloškega podjetja Sibo Group, za predsedniško mesto pa je kandidiral na pobudo SBC Bled, bo Zbor in Odbor vodil do leta 2026. Poleg Dragana Gojkovića, ki je na področju produktnega vodenja, marketinga in prodaje za program »deskanje na snegu« dolga leta deloval v begunjskem Elanu bosta Odbor sestavljala še dosedanji član Anže Polanec (Snowboard klub Rogla) in novi član Jure Gmajnar (Društvo učiteljev deskanja na snegu).

Omenjeni Odbor je že potrdil na junijski seji Zbora klubov panoge za deskanje na snegu predstavljeni vsebinski in finančni načrt za sezono 2022/23 ter predlog kadrovske sestave panoge. Vodja panoge ostaja Bojan Poljanšek, novi strokovni vodja paralelnih disciplin bo Jure Hafner, strokovni vodja disciplin prostega sloga pa ostaja Matevž Pristavec. Članice in člani A reprezentance bodo Gloria Kotnik, Tim Mastnak, Žan Košir in Rok Marguč (vsi paralelne discipline) ter Urška Pribošič, Tit Štante in Naj Mekinc (vsi discipline prostega sloga). B člansko ekipo bodo sestavljali Kaja Verdnik, Tinkara Valcl, Tia Žagar, Ožbe Kuhar in Lenart Maligoj, mladinsko B ekipo pa Aljaž Sladič, Niko Lemark in Jaka Pančur (vsi discipline prostega sloga). Poleg strokovnih vodij bodo v ekipah stalno oziroma občasno delovali še ostali strokovnjaki. V ekipi za paralelne discipline aktivacijski trener Sebastjan Weber, serviser Dare Centrih in fizioterapevt Matic Tratnik, v ekipi za prosti slog pa trenerji Domen Bizjak, Mitja Kodrič, Anej Miglar in pomočniki trenerjev Peter Podlogar, Max Kralj Kos in Žiga Škufca.

»Športnikom so bila po sistemu pridobljenih točk iz naslova kategorizacije in udejstvovanja pri aktivnostih panoge dodeljena sredstva za novo sezono 2022/23. Zagotovili smo tudi ustrezno strokovno podporo za prihajajočo sezono, tekom poletja pa so reprezentantom na voljo kakovostni programi s področij fizične in psihične priprave ter svetovanja na področju športne prehrane. Podprti so tudi individualni programi naših reprezentantov,« pravi Gojković in dodaja, da je za športnike namenjenih skorajda 40 % sredstev več kot v lanski sezoni.

»Tako za alpske deskarje kot tudi za deskarje prostega sloga bodo pred sezono organizirani skupni pripravljalni treningi, kjer bo športnikom na voljo vsa strokovna podpora. S t.i. skupnimi pripravljalnimi kampi nameravamo nadaljevati tudi tekom sezone. Seveda nismo pozabili na otroke in mladino, ki so naša prihodnost. Še naprej se bomo skozi celo leto angažirali na tem področju. Pozimi v zimskošportnih središčih, v preostalem delu leta pa na športnih poligonih in dogodkih, kjer se zbira mladina. Naša primarna ciljna publika so tisti mladi in njihovi starši, ki so jim blizu ostali deskarski športi, sekundarno pa širša populacija športno aktivnih. Tako se že danes prične serija dogodkov po slovenskih mestih »Pumptrack poletje s slovenskimi deskarji«. Prepričani smo, da bomo otrokom in mladini popestrili počitniške dni. Hkrati bomo predstavljali deskanje na snegu in naše klube. Upamo, da bomo mladino in njihove starše pridobili na našo stran,« je optimističen novi »borderski« predsednik, ki je prepričan, da ima deskanje na globalni in tudi nacionalni ravni še vedno velik potencial. »Nenazadnje je letos Mednarodna smučarska zveza (FIS) v svoj naziv dodala »deskanje«, kar nam vsekakor godi in nam bo pomagalo pri aktivnostih na področju trženja panoge. Tudi temu področju bom poleg direktorja Bojana Poljanška in zunanjega sodelavca Žige Suše namenil veliko pozornosti. Na področju pridobivanja in aktivacije sponzorstev ter vzpostavitve in nato krepitve dolgoročnih odnosov bomo še kako aktivni. Ekipi, ki dela na tem področju idej in motiva za delo ne manjka,« je zadovoljen predsednik Gojković, ki trdno verjame v projekt in je prepričan, da bo slovensko deskanje še dolgo ostalo na slovenskem športnem zemljevidu. »S kar petimi olimpijskimi kolajnami ter uspehi na svetovnih prvenstvih in v svetovnem pokalu se lahko pohvalijo naši deskarji. Postavili so trdne temelje. Na naši Rogli je bilo že uspešno organizirano člansko in tudi mladinska svetovna prvenstva ter tekme svetovnega pokala. Tudi prihodnje leto, 15. marca, bo zreško Pohorje gostilo paralelni veleslalom za svetovni pokal. Torej, deskanje gre naprej!« zaključuje Gojković.

Koristne povezave:
Dokumenti panoge Deskanje na snegu pri SZS (seje, zapisniki, o delovanju panoge)
Vsebinski in finančni načrt panoge Deskanje na snegu za sezono 2022/23
Osnutek koledarja svetovnega pokala 2022/23

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES