Dovžan do novih, Tršan do prvih točk v sezoni

Rok Tršan je na sprintu v Otepi s 34. mestom prišel do prvih točk v sezoni. Dobro je nastopil tudi Miha Dovžan, ki je bil 39.

Rok Tršan ob koncu sezone prihaja v pravo formo. Foto: Sloski

Rok Tršan je na 10-kilometrski preizkušnji v Estoniji zadel vseh 10 strelov. Odličen strelski nastop ga je pripeljal do najboljšega rezultata v sezoni, saj je s 34. mestom prišel do prvih točk letos. Za zmagovalcem je zaostal +1:34,8. Čeprav se v zadnjih dneh ni najbolje počutil, je zelo dobro nastopil tudi Miha Dovžan, ki je zgrešil le en strel stoje. Za reprezentančnim kolegom je zaostal 6 sekund in na 39. mestu ujel dve točki svetovnega pokala. Klemen Bauer je s tremi zgrešenimi streli (1,2) prišel do 55. mesta, Toni Vidmar je končal kot 57.

Do nove zmage je prišel izjemni Francoz Quentin Fillon Maillet, ki je za 7 sekund prehitel Norvežana Holmo Sturla Laegreida. Oba sta zadela vseh deset strelov. Še štiri sekunde več je na tretjem mestu zaostal Benedikt Doll iz Nemčije, ki je bil prav tako 100-odstoten na strelišču.

Izjavi po tekmi:

Rok Tršan (mp3): Končno ena malo boljša tekma letos, tako da sem zadovoljen. Po olimpijadi sem začel malce drugače trenirati, sedaj pa se kaže to, da je to pravilno. Škoda ker ni zasledovalne tekme, ker mi tiste še bolj ležijo. Eno tekmo imam tukaj še in potem poskušat čim bolje še v Oslu.”

Miha Dovžan (mp3): “Po dolgem času sem ponovno malo bolj zadovoljen. Še dva dneva nazaj nisem vedel, če bom lahko nastopil, saj sem se malce slabše počutil. Danes pa sem se potem tekaško dobro počutil in sem lahko užival na progi. Škoda ker ni zasledovalne tekme.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Petrol-BIA
Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.F. PREUSS125
1.K. KNOTTEN125
3.L. VITTOZZI122
36.A. LAMPIC16
43.L. REPINC7
1.R. REES90
2.J. STRELOW75
3.J. BOE60
23.J. FAK18
31.L. PLANKO10
33.M. DOVZAN8