Državno prvenstvo na Voglu odpade

Za jutri in nedeljo napovedano državno prvenstvo deskarjev na snegu v snežnem parku (slopestyle) in skokih prostega sloga (big air) odpade. Današnji dež je zmehčal podlago, park tako ne bo več obratoval in organizatorji so bili načrtovani vikend program na Voglu zato v zadnjem hipu primorani odpovedati.


Sezona 2021/22 v snežnem parku na Voglu je zaključena. © SloSki Snowboard

Državno prvenstvo za deskarje prostega sloga bi po prvotnem scenariju na Voglu moralo biti na sporedu že prvo aprilsko soboto in nedeljo, a vreme organizatorjem ni šlo na roke. Dogodek so prestavili na drugi aprilski vikend, a je bilo zaradi obilnega sneženja preteklo soboto prvenstvo še drugič prestavljeno in sicer na velikonočni vikend, ki je bil tudi zadnji možni termin na Voglu, saj naj bi tamkajšnje žičnice zadnjič obratovale na praznični velikonočni ponedeljek.

»Tudi tokrat se nam ni izšlo. Maksimalno smo se potrudili, žal nam je da tekem na Voglu to sezono ne bo možno prirediti,« sporočajo organizatorji (SBC Bled, ŠD Chickita in 1080 Freeski), ki pa še niso vrgli puške v koruzo in upajo, da jim bo prvenstvo vendarle uspelo organizirati v mescu maju in sicer na Kaninu.

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES