Dve novi uvrstitvi med najboljših deset v evropskem pokalu

Karavana evropskega pokala deskarjev prostega sloga se je iz švicarskega Davosa pretekli teden preselila v rusko Moskvo in nato še nemški Götschen. Na obeh prizoriščih so, pod vodstvom trenerja Aneja Miglarja, deskali tudi naši reprezentanti. V ruski prestolnici se je že s tretjo letošnjo uvrstitvijo med najboljših deset v evropskem pokalu znova izkazal Ožbe Kuhar (10. mesto, skoki prostega sloga), v Nemčiji pa je najboljši izid »Migijeve« posadke pripadel Tanji Tinkari Valcl, ki je na »big air« preizkušnji zasedla 9. mesto.

Ožbe Kuhar se je v letošnji sezoni že trikrat uvrstil med najboljših deset v evropskem pokalu. © SZS

Tako kot v Švici, sta tudi v Rusiji na tekmi evropskega pokala preteklo sredo (23.2.) v skokih prostega sloga (big air) nastopila Celjan Lenart Maligoj in Vrhničan Ožbe Kuhar. Prvi je zasedel 21. mesto, drugi pa se je, še drugič v tej sezoni, uvrstil na deseto mesto. »Tokrat nas je zgolj uspešen Ožbejev doskok ločil od stopničk,« nam je iz ruske prestolnice pred odhodom v Nečijo sporočil trener Anej Miglar. Zmagal je izkušeni Švicar (v Davosu je bil drugi) Nicolas Huber, drugo mesto je pripadlo Belgijcu Julesu de Slooverju, tretje pa domačinu Igorju Tarakanovu. Med dekleti, Slovenke niso nastopile, so bile najuspešnejše domačinke, prvega mesta se je veselila Elizaveta Bogdanova.

Kuharju in Maligoju so se na naslednjih dveh tekmah evropskega pokala (25. in 26.2., snežni park in skoki) v nemškem Götschnu pridružili še Aljaž Sladič, Valuk Markelj in Tinkara Tanja Valcl. Slednja je bila na Bavarskem najuspešnejša slovenska predstavnica. V parku je zasedla 19., v skokih pa 9. mesto. Sladič, ki je bil med najmlajšimi udeleženci na tekmi, je osvojil 44. (park) in 47. mesto (skoki), Markelj 49. (park) in 56. mesto (skoki), Maligoj 67. (park) in 53. mesto (skoki) ter po uspešni Moskvi tokrat ne najbolje razpoloženi Kuhar 22. (park) in 51. mesto (skoki). Na najvišjih stopničkah so v Götschnu stali Mia Brookes (Velika Britanija, park in skoki) ter Oyvind Kirkhus (Nor, park) in Emil Zulian (Ita, skoki).   

Kuhar, Maligoj, Markelj in Sladič se s trenerjem Miglarjem že v nedeljo odpravljajo v Švico. V Leysinu bodo namreč v skokih prostega sloga in snežnem parku Slovenijo zastopali na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu deskarjev prostega sloga (7.3. – 13.3.). Prvo omenjena trojka bo marčevsko turnejo nadaljevala na Finskem (Vuokatti), kjer bodo med 23. in 25. marcem nastopili na Evropskih mladinskih olimpijskih igrah (skoki in snežni park).

Uradni rezultati (Moskva) >>
Uradni rezultati (Götschen) >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES