Dvojica Klemenčič-Dovžan 15. na Češkem

Slovenska dvojica Miha Dovžan in Polona Klemenčič je na tekmi dvojic v Novem Mestu prišla do 15. mesta.

Miha Dovžan je dobil priložnost na tekmi dvojic. Foto: Sloski

Za Polono Klemenčič je zelo naporen dan. Sprva je tekmovala na mešani štafetni preizkušnji, nato pa še na tekmi dvojic. Tudi na tej tekmi je zelo dobro začela s tekmovanjem. Prvi svoj nastop je opravila z dvema popravama leže in brezhibno stoje. Ob vnovič odličnem teku je Miho Dovžana prvič v boj poslala iz odličnega 6. mesta. Tudi Dovžan je odlično začel svoje tekmovanje in kljub štirim popravam (1,3) zadržal izjemno visoko šesto mesto. Po napornem dnevu je do izraza žal prišla utrujenost pri Poloni Klemenčič, ki je sicer še naprej tekla zelo hitro, a je morala na postanku stoje v dva kazenska kroga. Slovenija je padla na 11. mesto. Dovžan je v zadnji predaji tvegal vse in poskušal s hitrim streljanjem. Tudi on pa je moral še enkrat v kazenski krog in na koncu dvojico popeljal do 15. mesta.

Izjavi po tekmi (mp3):

Miha Dovžan: “Prva polovica je bila dobra. Nato pa je sledilo preveč napak in se je malce zalomilo. Na koncu sem tvegal vse, a se ni izšlo in 15. mesto je preslab rezultat za naju.”

Polona Klemenčič: “S to tekmo ne morem biti najbolj zadovoljna. Prvo predajo sem naredila super in tudi v drugo začela dobro. Nato pa se je stoje poznalo, da sem malce utrujena oziroma bi morala spustiti Francozinjo v teku in iti v svojem ritmu. Na koncu dva kazenska kroga in s tem ne morem biti zadovoljna. Dan je bil naporen, a sem pričakovala še huje. V teku se ni poznalo, da bi bilo slabše, niti se nisem počutila slabo. Morda bom še kdaj morala tako startati.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3