Dvojna slovenska zmaga v Wisli, Križnarjeva pred Bogatajevo

Nepremagljivost slovenskih skakalk se je nadaljevala tudi na drugi tekmi poletne velike nagrade v Wisli. Nika Križnar in Urša Bogataj sta tokrat poskrbeli za dvojno zmago, Taja Bodlaj je bila sijajna osma.

Dvojno veselje © SloSki

Prevlada slovenskih skakalk se v Wisli nadaljuje s tretjo zmago Nike Križnar na tekmah poletne velike nagrade. Skočila je 129.5 in 121 metrov ter zbrala 238,6 točk, s tem je zanesljivo ubranila vodstvo iz prve serije. Na drugo mesto je v finalu skočila včerajšnja zmagovalka, Urša Bogataj s 121.5 in 121.5 metri ter 222,2 točkami, zmagovalni oder je tokrat dopolnila Francozinja Josephine Pagnier s 123 in 116 metri ter 218,8 točkami. 

Odlična je bila mlada Taja Bodlaj, s 120 metri kar 5. po prvi seriji, na koncu pa je s 102.5 metri v finalu zbrala 182,0 točk za odlično 8. mesto. Katra Komar je zasedla 23. mesto, skočila je 92 in 91 metrov, zbrala pa je 109,9 točk.

Poletna velika nagrada se bo avgusta nadaljevala v francoskem Courchevelu.

Izjave po tekmi

Nika Križnar (MP3): “S skoki sem zelo zadovoljna, naredila sem dva vrhunska skoka, nisem si niti predstavljala, da bom naredila tak napredek od včeraj na danes. Danes sem res uživala. Malo mi je žal prvega skoka zaradi doskoka, a vseeno sem to v drugi seriji to popravila in sem bila bolj zadovoljna tudi z doskokom. Vesela sem, da sem znova stala na stopničkah z Uršo, kar mi veliko pomeni, zelo pa sem vesela tudi za Tajo, ki ji je spet uspel vrhunski rezultat.”

Urša Bogataj (MP3): “Z vikendom sem kar zadovoljna. Včeraj sem mogoče vseeno malce bolje skakala, danes pa je bila druga serija kar v redu. Glede na stanje, sem kar zelo zadovoljna.”

Zoran Zupančič (MP3): “Težko bi si predstavljali boljši štart te poletne velike nagrade. Dve zmagi, drugo in tretje mesto. Tega niti nismo pričakovali, morda smo v te tekme šli malce brezciljno, ker smo prišli preveriti teren. Nekaj zadev se je letos spremenilo v merskih postopkih in v dresu. Izgleda, da smo kar na dobri poti, čeprav se s tem še veliko nismo sploh ukvarjali. V kombiju imam prave tekmovalke, pokazale so prave skoke na tekmovanju. Danes je presenetljiv kvalitativni preskok Nike Križnar od včeraj na danes, ko je prikazala res bistveno boljše skoke. Urša kljub temu, da še ni stabilna, je včeraj zmagala, tudi mlajši sta pokazali, da znata. Na taki tekmi, kjer konkurenca ni popolna, znata skočiti tudi med deseterico. Taji Bodlaj je to uspelo, pokazala je, da je kot mlada tekmovalka lahko zelo hitro blizu najboljšim. Res smo zadovoljni s tem vikendom!”

Uradni rezultati >>

Deli novico