Ema Klinec častna občanka občine Gorenja vas – Poljane

Svetovna rekorderka v smučarskih poletih, članica SSK Norica Žiri, Ema Klinec, je postala častna občanka občine Gorenja vas – Poljane.

Župan občine Gorenja vas – Poljane, Milan Janez Čadež in Ema Klinec © Občina Gorenja vas – Poljane

Svetovna prvakinja v smučarskih skokih iz leta 2021, Ema Klinec, je postala častna občanka občine Gorenja vas – Poljane. Emi Klinec je naziv za izjemne uspehe v ženskem skakalnem svetu pripadel kljub njeni mladosti, a bogata kariera, ki jo je leta 1998 rojena skakalka zgradila že do svojega 25. rojstnega dne ni pustila ravnodušne večine občinskih svetnikov na čelu z županom Milanom Janezom Čadežem, ki je poudaril, da si kljub mladosti Ema Klinec že zasluži naziv častne občanke. V primeru Eme Klinec so se skupaj odločili, da ne bodo delovali po načelu postopnosti, torej, da bi ji najprej podelili bronasto priznanje, ampak da ji takoj podelijo naziv častne občanke.

“To je priznanje za prvo žensko, ki je poletela čez dvesto metrov, nobene več ne bo. Še premalo smo ponosni na to,” je med drugim poudaril Čadež, ki je v utemeljitvi zapisal vse pomembnejše korake na športni poti Eme Klinec od začetkov leta 2004 v skakalni sekciji Športnega društva Poljane pod vodstvom prvega trenerja Mira Pivka do treniranja v Žireh pod okriljem Jerneja Kumra in vseh največjih uspehih pod zastavo Slovenije, ki jih je dosegla v svetovnem merilu z vrhuncem leta 2021 v Oberstdorfu in letos marca v Vikersundu, ko je z 226 metri postavila tudi ženski svetovni rekord v poletih.

Deli novico