Ema Klinec na drugi tekmi v Willingenu šesta

Na drugi tekmi smučarskih skakalk v Willingenu, tokrat deževnem in sneženem, je Ema Klinec zasedla 6. mesto, Katra Komar je kljub padcu pri vožnji v iztek v prvi seriji osvojila 26. mesto, Nejka Repinc Zupančič je bila 31., Maja Vtič pa je bila diskvalificirana.

Ema Klinec © GEPA

Zaradi novozapadlega snega so organizatorji v Willingenu odpovedali prolog pred današnjo drugo tekmo skakalk. V zahtevnih razmerah prve serije se je najbolje odrezala Japonka Juki Ito s 137 metri in 126,6 točkami pred rojakinjo Saro Takanaši, ki je skočila pol metra dlje, a je zbrala 6,3 točk manj, tretja je bila Kanadčanka Abigail Strate s 134.5 metri in 117,7 točkami. Ema Klinec je zasedala 9. mesto s 119 metri in 100,2 točkami, v finale pa se je uvrstila še Katra Komar s 117 metri in 76,5 točkami, potem ko je pri vožnji v iztek grdo padla, a jo je na srečo odnesla brez resnejših posledic. V finalu bi morala skakati tudi Maja Vtič, vendar jo je vodstvo tekmovanja diskvalificiralo zarado neustreznega dresa. Nejka Repinc Zupančič je tekmo znova končala na 31. mestu. 

V finalni seriji je Komar nastopila kljub bolečinam v telesu, z 92.5 metri in 107,4 točkami pa je končala drugo tekmo v Willingenu na 26. mestu. Zelo dober skok pa je nato uspel Emi Klinec, ki je s 128.5 metri in 200,3 točkami napredovala do končnega šestega mesta in nove vrhunske uvrstitve na največji skakalnici na svetu. Na prvih treh mestih so končale tri Japonke, Juki Ito je zmagala pred Nozomi Maruyama in Saro Takanaši.

Izjavi po tekmi

Ema Klinec (MP3): “Za mano je spet en zelo lep tekmovalni vikend, ki se je začel že v petek z mešano tekmo. S tremi od petih skokov na tekmi sem res izjemno zadovoljna, bili so vrhunski. Danes mogoče malo slabši prvi skok, ampak sem v drugem že popravila napako. Super je, da se gibljem v tem območju, kjer sem z dobrim skokom sposobna stopničk ali zmage. Vsak ima kdaj lahko slabši dan. Sicer pa nov osebni rekord, dvakrat popravljen, zdaj je 146.5 metrov in še stopničke. Zelo sem zadovoljna in gremo naprej.”

Zoran Zupančič (MP3): “V Willingenu smo doživeli vse vremenske razmere, današnja tekma je bila v zelo težkih. 6. mesto danes Eme Klinec. Malenkost slabši skoki, v prvi seriji preveč napadalna v počepu in to ji ni dovolilo realizirati tiste energije. Mogoče tudi malenkost prehitra odločitev žirije po zmanjšanju zaletišča in to po tekmovalkah, ki so že bile na stopničkah v tem vikendu in tudi najdaljše v serijah. To je ponovno naredilo nekaj razlike. V finalu je Ema naredila malo boljši skok, na koncu pa šesto mesto. Lep skok Katre Komar v prvi seriji, sledil pa je hud padec. Dobro je, da je potem skočila, to je dobra praksa, da po padcu tekmovalec ponovno skoči. Žal pa je ta skok naredila v konkretnih bolečinah. Predlagal sem ji, da ni potrebno skočiti, a se je borila. Diskvalifikacija Maje in ponovno brez točk Nejka Repinc Zupančič.”

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v avstrijskem Hinzenbachu.

Uradni rezultati >>

Deli novico