Ema Klinec tudi v Hinzenbachu tik za zmago, prve stopničke za Niko Prevc

Na 18. tekmi smučarskih skakalk v sezoni svetovnega pokala 2022/23 je Ema Klinec šestič v sezoni končala na drugem mestu, zablestela pa je tudi mlada Nika Prevc, ki je prvič v karieri skočila na zmagovalni oder s tretjim mestom. Točke še Katri Komar in Maji Vtič.

Najboljše tri na prvi tekmi v Hinzenbachu © GEPA

Tekmo sta za Slovenijo odprli debitantki na tekmah svetovnega pokala v tujini, Ajda Košnjek in Nika Vetrih. Košnjek je z 78 metri in 95,0 točkami končala na 36. mestu, Vetrih pa s 77.5 metri in 97,8 točkami dve mesti višje. Maja Vtič je skočila 82 metrov, 107,1 točk pa je bilo dovolj za 24. mesto po prvem skoku. Na pragu najboljše uvrstitve v karieri je bila s 16. mestom Katra Komar, ki je skočila 83 metrov in je zbrala 112,2 točk. Odlična 7. je bila Nika Prevc s 86.5 metri in 118,3 točkami, sijajna druga pa Ema Klinec, ki je skočila 88.5 metrov in je zbrala 127,7 točk. Pred njo je bila le Eva Pinkelnig z 91.5 metri in 127,7 točkami, za njo pa še ena Avstrijka, Chiara Kreuzer s 87.5 metri in 121,9 točkami.

Nika Prevc © GEPA

V finalni seriji je Vtič pristala pri 82.5 metrih in je z 215,8 točkami končala na 24. mestu. Žal je eno mesto z enako daljavo v finalu izgubila Komar, ki je zbrala 222,9 točk na 17. mestu. Nato pa je skok finala prikazala Prevc, ki je pristala pri 88 metrih in se je z 248,2 točkami prvič v karieri zavihtela na zmagovalni oder! Premagali sta jo le Klinec, ki je pristala pri 87 metrih in je zbrala 250,5 točk, zmagala pa je domačinka Pinkelnig z 89.5 metri ter 254,4 točkami. Zgodovinski dan torej tudi za družino Prevc – prav vsi štirje, ki se ukvarjajo s smučarskimi skoki, so vsaj enkrat stali na odru za zmagovalce na tekmah svetovnega pokala!

Izjave po tekmi

Ema Klinec (MP3): “Za nami je zelo dolg dan, ki se je končal fantastično. Drugo mesto zame, prve stopničke za Niko. Res sem vesela, da sem del te zgodbe in te ekipe, ki je od poškodbe Urše malce oslabljena. Danes smo dokazali, da smo zelo močni in res sem vesela za uspeh. Jutri je spet nov dan, želim ohranjati konstantnost, od tu pridejo najboljši skoki. Prejšnji teden sem bila na veliki skakalnici v Willingenu druga, zdaj na majhni v Hinzenbachu. To mi ogromno pomeni. Uživam v skokih.”

Nika Prevc (MP3): “Zelo sem zadovoljna z najboljšim rezultatom v karieri. Po prvem skoku, ki je bil zelo dober, sem vedela, da ga lahko še izboljšam. Poizkusila sem se samo zbrati in napadati. Uspelo mi je dobiti stopničke, ki jih v začetku dneva pravzaprav sploh nisem pričakovala.”

Zoran Zupančič (MP3): ”Super dan je za nami v Hinzenbachu, ki je tudi sicer danes srečno prizorišče. Ekipa je danes res lepo funkcionirala. Drugo mesto, ponovno v boju za zmago, Ema Klinec. Rezultat kariere, prve stopničke, je dosegla Nika Prevc. V boju za svoj najboljši rezultat je bila tudi Katra Komar, točke tudi za Majo Vtič. In še najmlajši dve, Ajda Košnjek in Nika Vetrih sta bili zelo blizu točk. Res smo lahko zelo zadovoljni. To je potrditev tega dela tistih, ki so zaupali, verjeli v nas.S ezona se je prelomila v drugi del. Tu pač moramo pokazati tisto svoje dobro delo. Še kar veliko stvari je pred nami. To delo bomo lahko dokazali na nadaljnih tekmah, ki so še dosti bolj pomembne.”

Ema Klinec © GEPA

Jutri bo nova tekma v Hinzenbachu na sporedu ob 9. uri.

Uradni rezultati >>

Deli novico