Emma, Ana, Tito in Niko so …

… zmagovalci četrte letošnje tekme otroške deskarske serije Argeta Junior Tour. Na pravljičnem Voglu so se namreč mladi deskarji in deskarke preteklo nedeljo pomerili v otroški različici »big aira«. Ker zima še ni rekla zadnje besede, pa naši mladi upi desk še niso pospravili, pač pa izkoriščajo vrhunske pogoje za deskanje na Voglu in Kaninu. Prav tam bo na sporedu tudi zadnja tekma serije Argeta Junior Tour 2022 po kateri bodo razglašeni zmagovalci in zmagovalke v skupnem seštevku serije.


Niko Lemark z visoko dvignjeno diplomo za osvojeno prvo mesto na četrti tekmi serije Argeta Junior Tour 2022. Je upošteval nasvet račka Juniorja in si je za dobro jutro privoščil Junior SuperTuno?  © SloSki Snowboard

Po obilnem sobotnem sneženju (zapadlo je kar 30 centimetrov snega) so se v nedeljo zgodaj zjutraj iz doline na Vogel med prvimi povzpeli deskarji in smučarji, ki ne želijo zamudi svežega pršiča. Rek »No friends on powder day« za deskarje tokrat ni prišel upoštev, saj se je nad meglo, na pravljični Vogel, povzpelo za več gondol mladih in tudi starejših deskarskih prijateljev, kolegov in znancev, ki so preživeli lep dan v snežnem parku Vogel. Le-tega so kljub novozapadlemu snegu hitro in kakovostno pripravili izkušeni ratrakisti iz uigrane ekipe Žičnic Vogel.

Tekmovalni dan v parku so pričeli »juniorji« in »juniorke«. Vedno boljši mladi deskarji in deskarke so se odlično znašli na skakalnici. Na »small air-u« se je v kategoriji mlajših deklic najbolj izkazala Emma Grilc, v kategoriji starejših deklic pa Ana Pavlovič, ki je na tekmah serije Argeta Junior Tour (AJT) zmagala že tretjič zapored. Med mlajšimi dečki je zmagal Tito Suša, med starejšimi pa Niko Lemark, ki je po dveh drugih mestih (Rogla, Stari vrh) prvič letos stopil na najvišjo stopničko.

Četrta tekma serije AJT je bila za mlade deskarke in deskarje še posebej prestižna, saj so se pomerili v parku kjer največ trenirajo, deskali so v spomin na Marka Grilca, ki je večini vzornik, bili pa so tudi na očeh glavnega trenerja slovenske reprezentance, Matevža Pristavca, ter starejših kolegov, ki so se merili na tradicionalnem Obsešnsešnu. Na le-tem sta si med deskarji prvo mesto razdelila trenutno najboljši slovenski deskar prostega sloga Naj Mekinc in najboljši srbski deskar prostega sloga, Matija Milenković. Med deskarkami je prestižni »sešn« pripadel Tinkari Tanji Valcl, ki je na Vogel prišla neposredno iz švicarskega Corwatscha, kjer je nastopila na zadnji »slopestyle« tekmi za evropski pokal v tej sezoni. Poleg »seniorjev« so na »rejlih« (drsnih objektih) kreativnost pokazali tudi »juniorji«. Tako kot na skoku sta tudi na drsnih objektih sodnika Žiga Rakovec in Luka Dasović med mladimi upi najbolje ocenila Črnučana Nika Lemarka, ki v spomladanskem delu sezone očitno prihaja v super formo. Po uspešnem nastopu na finalu mednarodne serije World Rookie Tour v Avstriji je bil pred večnima domačima tekmecema in reprezentančnima kolegoma (Aljaž Sladič, Jaka Pančur), tudi na domačem Voglu.

Zaslužena malica! © Emil Kozamernik, Obsession.

»Zima še ni rekla zadnje besede, tako da po tekmi na Voglu še nismo razglasili zmagovalcev serije AJT. V načrtu imamo namreč še izvedbo tekme na Kaninu, kjer je snega seveda več kot dovolj,« nam je povedal Bojan Poljanšek, vodja panoge deskanje na snegu pri SZS, ki je zadovoljen, da se po prisilnem koronskem premoru zanimanje za deskanje znova krepi, vračajo se tekme najmlajših. »Vsekakor imamo že v mislih novo sezono, promocijske aktivnosti prek katerih bomo najmlajše navduševali za deskanje na snegu pa bomo izvajali tudi v poletno-jesenskem obdobju,» še dodaja Poljanšek.

Pretekla nedelja pa ni bila zadnja tekmovalna na Voglu. Ta konec tedna (sobota in nedelja) bo namreč v tamkajšnjem parku na sporedu še državno prvenstvo v snežnem parku (slopestyle) in skokih prostega sloga (big air), ki bo hkrati štela za FIS točke v kategoriji do 18. leta.

Rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES