Fak in Vidmar sezono sklenila na visokem nivoju

Jakov Fak in Toni Vidmar sta imela čast nastopiti na zadnji tekmi svetovnega pokala v sezoni 2022/23. Tekmo biatlonske elite sta zaključila na 18. in 23. mestu.

Toni Vidmar je prvič nastopil na tekmi s skupinskim startom. Foto: Gepa

Tekmovalce je v Oslu pričakalo lepo število gledalcev, ki jih ni zmotilo niti slabo vreme. V megli, dežju in v odličnem vzdušju so se biatlonci merili na zadnji tekmi sezone. Na 15-kilometrski preizkušnji sta odličen nastop prikazala tudi oba slovenska tekmovalca.  Jakov Fak je za konec sezone ujel izjemno strelsko formo, žal pa sta mu bolezni postili nekaj posledic v tekaški formi. Odlični slovenski biatlonec je danes tudi v zahtevnih razmerah zadel vseh 20 strelov in je bil eden izmed petih biatloncev na tekmi, ki jim je to uspelo. Žal je na počasni progi v teku izgubljal preveč in je bil 18. Toni Vidmar je nastopil na svoji prvi tekmi s skupinskim startom v najmočnejši konkurenci. Mladi biatlonec se je odlično znašel in prišel do zelo dobrega 23. mesta. Na strelišču je moral v tri kazenske kroge (1,1,1,0).

Piko na i rekordno uspešni sezoni je dodal Johannes Thingnes Boe, ki je kljub dvema kazenskima krogoma sezono sklenil z novo zmago. Izjemni Norvežan je prepričljivo slavil v skupnem seštevku svetovnega pokala. Danes je bil drugi Švicar Niklas Hartweg, ki je zadel vse strele. Prav tako je bil brezhiben Vetle Sjaastad Christiansen na tretjem mestu.

Izjavi po tekmi (mp3):

Jakov Fak“Zelo zadovoljen sem s strelskim nastopom. Tekaško pa sem imel težave z materialom in nisem mogel veliko narediti. Raje bi videl, če ne bi bilo tako. Koncentracije je bilo dovolj za celo tekmo, ampak žal nisem imel hitrosti na progi.”

Toni Vidmar: “Prvi skupinski start je za mano. To je res ena dobra izkušnja in lepa popotnica za naprej. Ponovno sem se veliko novega naučil. To je najbolj taka tekma, da gre mož na moža. Žal spet trije zgrešeni streli na strelišču. Dobro sem se počutil na progi in na koncu 23. mesto. Lahko sem le zadovoljen s to novo izkušnjo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3