Fak, Vidmar in Dovžan s točkami v Ruhpoldingu

Izjemen slovenski strelski dan v Ruhpoldingu, ki pa na žalost ni prinesel izjemnega uspeha. Vseeno so z nastopom lahko zadovoljni Jakov Fak, Miha Dovžan in Toni Vidmar, ki so prišli do točk svetovnega pokala in dobrega izhodišča za jutri.

Jakov Fak se je zelo trudil na progi. Foto: NordicFocus

V Ruhpoldingu se je še enkrat več izkazalo, kako izenačena je svetovna konkurenca v biatlonu. Za vrhunski rezultat ni dovolj le dobro streljati, ampak se ti mora poklopiti prav vse. Dober tekaški dan, odličen material in vse ostale malenkosti. Slovenci so danes blesteli na strelišču, žal pa so čas izgubljali na progi. Jakov Fak se je zelo trudil, a brez zgrešenega strela višje od 31. mesta ni zmogel. Jutri bo startal z zaostankom +1:24. Toni Vidmar je bil na poti, da bo najboljši Slovenec danes, a je zgrešil prav zadnji strel in je na koncu zasedel 36. mesto (+1:34). Točko je brez zgrešenega strela ujel na 40. mestu Miha Dovžan. Prvič v sezoni je brez izplena in na žalost tudi brez zasledovalne tekmovalne, saj je bil 74. 

Na vrhu je končal Norvežan Vetle Sjaastad Christiansen, ki je tekmece prehitel za 17 sekund. Zadel je vse tarče. Drugi je bil z enim zgrešenim strelom Italijan  Tommaso Giacomel, tretji pa še en Norvežan Tarjei Boe, ki je tudi zadel vseh 10 strelov.

Zvočne izjave (mp3):

Jakov Fak: “Tekaško nisem imel prave moči na progi. Vseeno sem hotel biti zelo aktiven, tudi na delih, ki gredo malce navzdol. A kot vidim, časi ne kažejo tega, koliko truda je bilo vloženega. Zadovoljen sem z ničlo, ki pa je bila dosti počasi. Stoje deke drsijo in mi je začelo drseti, tako da sem popravljal položaj in sem izgubil čas. Sem se pa zavedal, da moram strel zadeti in sem si vzel še nekaj dodatnega časa. Žal tekaško razpoloženost ni bila taka, kot bi želel. Danes je treba biti hiter na progi in strelišču, jaz sem izgubljal čas v obeh segmentih in to se pozna na rezultatu.

Toni Vidmar: “Soliden nastop. Moral sem se zbrati na strelišču, saj mi na zadnjih tekmah ni šlo. Na progi sem se počutil dosti dobro, ampak sem izgubljal čas iz metra v meter. Na koncu solidno izhodišče za zasledovanje in zagotovo napredek od zadnjih tekem.”

Miha Dovžan: “Na strelišču odlično. Leže sem streljal nekoliko počasneje, stoje pa sem našel pravi položaj in nato res postrelil tako kot znam. Proga je zelo hitra, ves čas moraš sprintati, vsi so zelo hitri in je težko. Ves čas sem tekel tudi sam, kar je težko, a imam dobro izhodišče za jutri.”

Ricco Groß: “Nisem zadovoljen, saj smo veliko časa izgubili na progi. Streljanje je bilo dobro. Jaka in Miha z ničlo, Toni 90-odstoten in zgrešen šele zadnji strel, kar pomeni, da bi bil lahko brez napake. Tek je bil slab. To moramo analizirati in potem bomo videli, kaj lahko naredimo za jutri.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3