Fak z izjemnim zasledovanjem prvič letos v deseterici

Jakov Fak je z izjemnim nastopom na zasledovanju sklenil zelo uspešen konec tedna v Hochfilznu za slovensko reprezentanco. Najboljši slovenski biatlonec se je na sedmem mestu prvič letos prebil v najboljšo deseterico. Do točk znova tudi Alex Cisar.

Jakov Fak je v vse boljši formi. Foto: Gepa

Jakovu Faku je v Hochfilznu uspel najboljši nastop v sezoni. Na zasledovalno tekmo se je podal iz 25. mesta, ki je zadržal tudi po prvem strelskem postanku leže, saj je moral v en kazenski krog. Od tod naprej pa se je začelo vzpenjanje Faka po lestvici navzgor. Drug strelski postanek leže je opravil z odliko in se pomaknil takoj za najboljšo deseterico. Čeprav je nato moral znova v en kazenski krog na tretjem postanku, pa je bil še vseeno v igri za zelo visoka mesta. Kot izjemno izkušen tekmovalec je na zadnjem postanku zadel vse strele in napredoval na sedmo mesto, mi ga je zadržal vse do cilja. Na zasledovanju je napredoval tudi Alex Cisar, ki se je iz 46. mesta uspel prebiti med dobitnike točk.  Po dveh kazenskih krogih na prvih dveh postanki se je Cisar zbral pri streljanju stoje in napredoval do 38. mesta. Za sedem mest je iz 52. na 45. mesto napredoval tudi Toni Vidmar, malce pa se je nastop pokvaril Lovru Planku (1,2,3,1), ki je zdrsnil na 52. mesto.

 

Zanesljivo je zmago iz sprinta zadržal Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je slavil s skoraj minuto prednosti. Mesta iz sprintu sta zamenjala Sturla Holm Laegreid, ki je bil danes drugi in Emilien Jacquelin, ki je bil tretji.

Izjava po tekmi (mp3):

Jakov Fak: “Zanimiva tekma, format tekmovanja, ki mi ustreza. Ni bilo lahko, imel sem tudi krizo, ko ni šlo, kot bi hotel. Boril sem se do konca in vesel sem, da sem končal na sedmem mestu.”Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3