Gloria Kotnik z odlično popotnico pred Roglo

Slovenska alpska deskarka Gloria Kotnik se je tudi drugi dan tekmovanja v Pamprovem uvrstila v izločilne boje. Drugi paralelni slalom v Bolgariji je zaključila na devetem mestu.

Gloria Kotnik, Foto: FIS

Gloria Kotnik je bila drugi dan tekmovanja v Bolgariji edina slovenska predstavnica v izločilnih bojih. V kvalifikacijah je dosegla enajsti čas in si brez težav zagotovila boje v eliminacijah, ni pa imela prednosti pri izbiri proge. V osmini finala je vseeno na nekoliko počasnejši progi ugnala Italijanko Jasmin Coratti. Mesto v četrtfinalu si je priborila z izjemnim spodnjim delom. V Četrtfinalu je odlično izzvala tudi Nemko  Cheyenne Loch, ki je prav tako bila hitrejša v zgornjem delu proge. Žal pa se Kotnikovi na koncu napad v spodnjem delu ni posrečil enako kot v prvem krogu in je za 3 stotinke zgrešila polfinale. Na koncu je drugo zmago v dveh dneh slavila Ester Ledecka, ki je z minimalno razliko v finalu premagala Avstrijko Sabine Schoeffmann. Še drugi dan je bila tretja Japonka Tsubaki Miki.

V moški konkurenci je slavil Sangho Lee iz Južne Koreje, ki je premagal Avstrijca Andreasa Prommeggerja. Tretji je bil še en severni sosed Fabina Obmann. Slovenski nastopi so se tokrat zaključili v kvalifikacijah. Žan Košir je v prvi vožnji suvereno držal uvrstitev med najboljših 16. V drugo si je želel izboljšati položaj za izbiro proge in je naredil napako ter prvič v sezoni odstopil. Rok Marguč je napako storil že v prvi kvalifikacijski vožnji, Tim Mastnak pa se z 22. časom ni prebil v izločilne boje. Deskarje že v četrtek čaka domača tekma na Rogli.

Izjavi po tekmi:

Gloria Kotnik: “Imela sem igro stotink, žal se mi za uvrstitev med najboljših štiri ni izšlo. Vseeno sem lahko zadovoljna, saj so vožnje vedno boljše in se veselim nadaljevanja sezone.”

Žan Košir: “V Bolgariji je potekala še druga tekma svetovnega pokala. Zame se je začela zelo dobro, saj sem v prvi vožnji peljal nekoliko z rezervo in imel zelo konkurenčen čas. V drugo sem po želji, da bi imel boljše izhodišče pri izbiri prog, želel nekaj dodati, a se mi je v tej želji naredila napaka. Prva v sezoni. Če se je že morala zgoditi, sem vesel, da se je tukaj, saj nas naslednja tekma čaka na domači Rogli, kjer si želim čim več sreče na svoji strani.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES