Izjemen nastop Tršana in Vindišarjeve na posamični mešani štafeti

V Otepi sta bili na sporedu mešana in posamična mešana štafeta. Izjemno sta na posamični nastopila Rok Tršan in Nika Vindišar, ki sta prišla do zelo dobrega 7. mesta. Mešana štafeta je bila 15.

Rok Tršan in Nika Vindišar. Foto: Sloski

 

Prva je bila na sporedu mešana štafeta. Tekmo je otvoril Miha Dovžan, ki je svoje delo opravil s tremi popravami. Tekaško danes ni imel svojega dne in je predal kot 14. Klemen Bauer je tudi rabil tri poprave na strelišču, ki tudi ni mogel dvigniti ekipe višje poblestvici. Tudi Klara Vindišar je potrebovala tri poprave na strelišču, na progo se je podala še Nika Vindišar, ki pa je bila ujeta s strani najhitrejših teknovalk. Slovenija je zaključila kot 15. Zmagala je štafeta Norveške.

Nika Vindišar je nato nastopila še na posamični mešani štafeti, z njo pa je v paru tekmoval Rok Tršan. Slovenski dvojici je uspel izjemen strelski nastop. Skupaj sta potrebovala zgolj 4 poprave. Tršan je zgrešil samo en strel. V svoji druhi izmenjavi je moral popravljati strel leže. Po treh menjavah sta Slovenca bila celo na odličnem 4. mestu. Vindišarjeva je v svoji drugi menjavi po enkrat popravljala na vsakem postanku. Ob izjemni borbi pa ji je uspelo zadržati visoko 7. mesto. Tudi tekma posamičnih mešanih štafet je pripadla Norveški.

Izjavi po tekmi:
Janez Marič (mp3) : “Danes sta bili na sporedu dve mešani štafeti. Prva se ni izšla po naši želji, a tako pač je v biatlonu. Zato pa se je toliko bolj izšlo na drugi, posamični mešani štafeti. Izvrsten rezultat, ki mislim, da nam ga ni uspelo vse od časov, ko je tekmovala še Teja Gregorin. Rad bi pohvalil oba tekmovalca. Roka Tršana in Niko Vindišar, ki sta oba odgarala. Odlično sta se znašla na strelišču in vse čestitke. Ob tem bi pohvalil tudi servisno ekipo, ki že celo leto deluje odlično in pa seveda tudi trenerko ženskega dela ekipe, ki deluje res dobro.”

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3