Jaka Pančur in Niko Lemark sta zmagovalca serije »Zillertall Välley Rälley«

V snežnem parku na avstrijskem ledeniku Hintertux se je v soboto končala serija tekmovanj »Zillertall Välley Rälley« za mlade deskarje in deskarke prostega sloga. Tudi v jubilejni deseti sezoni priljubljene deskarske serije za mlade upe so vidno vlogo igrali slovenski deskarji. V skupnem seštevku najmlajših kategorij med dečki sta bila namreč najboljša Jaka Pančur in Niko Lemark.


Prestol »Zillertall Välley Rälley« sta zasedla »super grom« in »grom« kralja Jaka & Niko! (Foto: Luka Pančur)

Tekme serije za mlade upe so v snežnih parkih nad dolino Ziller na avstrijskem Tirolskem potekale med decembrom in aprilom. Vseh štirih sta se udeležila najmlajša člana slovenske mladinske reprezentance Jaka Pančur, ki je nastopal v kategoriji »super grom« (letnik 2011 in mlajši) ter Niko Lemark, deskal je kategoriji »grom« (letnik 2008 do 2010). Trzinec in Črnučan sta imela pred finalom na zadnjo aprilsko soboto odlična izhodišča v boju za prestižni naslov »King of the Välley«. Jaka, zmagovalec marčevske tekme v Mayerhofnu, je imel na »super grom« vrhu šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Kimom Jacksonom iz Nizozemske, Niko pa si je prvo »grom« mesto delil z Britancem Roahanom Duncanom. Oba naša mlada upa sta po državnem prvenstvu na Voglu in Krvavcu v odlični formi, tako da sta na zadnji tekmi sezone z drugim (Jaka) in četrtim mestom (Niko) v svoji kategoriji zadržala vodilni poziciji v skupnem seštevku serije. Jaka je tako postal »kralj« v najmlajši kategoriji dečkov, Niko pa si je prestižni naziv najboljšega v starejši kategoriji dečkov podelil z drugo uvrščenim na zadnji tekmi, Čehom Oliverjem Stastnyjem.     

Poleg Pančurja in Lemarka sta v letošnji sezoni na eni oziroma dveh tekmah serije v najstarejši kategoriji (»rookies«) nastopila še Tia Žagar in Aljaž Sladič. Oba na uvodni, Sladič ki je nedavno osvojil svoje prve točke v FIS evropskem pokalu, pa tudi na zadnji, kjer je v kategoriji najstarejših fantov (letnik 2005 do 2007) zasedel četrto mesto.

Serijo tekmovanj »Zillertall Välley Rälley« – letos praznujejo deseto obletnico – izkušeni organizatorji ne oglašujejo zaman kot evropsko tekmovanje št.1 za mlade deskarje in deskarke prostega sloga, saj so se pri njih kalili številni mladi, ki so se kasneje dobro znašli tudi v absolutni konkurenci na tekmah najvišjega ranga. Da je uspeh na tirolski seriji odlična odskočna deska v svet profesionalnega deskanja so med drugimi že dokazali Nemca Leon Vockensperger in Annika Morgan, pa Nizozemka Melissa Peperkamp, Belgijka Evy Poppe, …   

>>> Uradni rezultati

    

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES