Jakov Fak 13. med biatlonsko smetano

V Ruhpoldingu so se biatlonci še drugič letos pomerili na tekmi s skupinskim startom. Med 30 najboljšimi biatlonci te sezone je bil znova Jakov Fak, ki je v izbrani druščini prišel do zelo dobrega 13. mesta.

Jakov Fak ima za seboj odličen vikend v Ruhpoldingu. Foto: Gepa

30 biatloncev se je skupaj podalo na 15-kilometrsko preizkušnjo v Ruhpoldingu. Jakov Fak je imel na sebi številko 18. Na prvem strelskem postanku leže je zgrešil en strel in moral je v kazenski krog. Slovenski šampion je nato nadaljeval izvrstno. Na drugem postanku leže in prvem stoje je zadel vse tarče in se povzpel na izvrstno šesto mesto. Na zadnjem strelskem postanku je ravno v času njegovega streljanja začelo močneje pihati, sunek vetra pa je poskrbel za nov dodaten kazenski krog Jakova Faka. To je pomenilo, da je izgubil nekaj mest, v zadnji krog pa se je podal kot 11. Razlike so bile zelo majhne, Fak pa je na žalost v zadnjem krogu izgubil še dve mesti v teku in zaključil kot 13. To je vseeno nova vrhunska uvrstitev in potrditev odlične forme, ki jo je Fak ujel po novem letu.

Novo neverjetno tekaško predstavo je prikazal Norvežan Johannes Thingnes Boe. Kljub trem kazenskim krogom se je na progi poigral s tekmeci in prišel do nove zmage svetovnega pokala, že njegove 81 v karieri. Čeprav so bili na startu tekmovalci iz kar 14 držav, je bil vrh povsem norveško obarvan. Prva štiri mesta so zasedli Vikingi. Drugi je bil Vetle Sjaastad Christiansen. Za tretje mesto pa sta se v sprintu pomerila Tarjei Boe in Sturla Holm Laegreid, hitrejši pa je bil slednji.

Izjavi po tekmi (mp3):

Jakov Fak: “Danes se nisem počutil najbolje na progi. Na strelišču sem napako naredil na prvem streljanju. Zaradi vetra naredil korekcijo na puški, a je en strel vseeno ušel ven. Potem sta sledili dve ničli in sem se lepo pomaknil na šesto mesto. Načrt je bil, da napredujem tudi na zadnjem postanku, a sem znova enkrat zgrešil in nazadoval. Nato se tudi na progi nisem počutil najboljše in sem izgubil še dva mesta”.

Ricco Gross: “V Ruhpoldingu smo videli veliko število tekem. Za nas je bil vrhunec tretje mesto Jakova na individualni tekmi in tudi današnje 13. mesto je dobro. Nasplošno mislim, da smo v dobri formi in komaj čakamo na tekme v Antholzu”.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3