Jakov Fak poskrbel za najboljši slovenski izid v Novem Mestu

Biatlonci so v Novem Mestu na Moravskem opravili z individualno tekmo. Jakov Fak je pokazal, da je tekmovalec za velike tekme in navdušil z devetim mestom. Najboljši izid sezone tudi za Miho Dovžana. Johannes Thingnes Boe v svoji ligi.

Jakov Fak je znova pokazal, da je človek za velike tekme. Foto: NordicFocus

Najdaljša biatlonska preizkušnja je že od nekdaj najbolj priljubljena disciplina Jakova Faka. Izjemni strelec je navdušil tudi danes, saj je bil z 19 zadetimi streli med najboljšimi v tej prvini. Ob odličnih smučeh v težkih razmerah je izkušeni biatlonec poskrbel za vrhunsko deveto mesto. Še posebno je svoje izkušnje pokazal na zadnjem streljanju, ko je izkušeno počakal na zadnji 20 strel, ki ga je nato rutinirano zadel, da ni pridobil nove kazenske minute. Odlično se je s prav tako 19 zadetimi streli izkazal Miha Dovžan, ki je tekel nekoliko počasneje, saj je imel visoko številko in je proga znova postala nekoliko počasnejša. Zadovoljen je bil z 17. mestom. 95-odstoten na strelišču je bil tudi Lovro Planko, ki pa je imel žal še nekoliko več težav na progi. Bil je 32. Nekoliko slabše je šlo Toniju Vidmarju, ki se mu je nastop podrl že kmalu. S tremi minutami pribitka je bil tretji.

Novo vrhunsko predstavo, predvsem v teku, je prikazal Johannes Thingnes Boe. Zadel je 19 strelov, čeprav je napako storil že na prvem postanku. Na koncu je zmagal s skoraj minuto prednosti pred bratom Tarjeijom, tretji je bil Nemec Benedikt Doll.

Zvočne izjave (mp3):

Jakov Fak: “Moral bi biti zadovoljen. Zelo sem zadovoljen s smučmi, ki so bile najboljše v teh dneh in hvala ekipi. S tem se omogoči precej več, a zaostanki so še vedno veliki. Težko je vedno računati na ničlo, ena napaka je sprejemljiva. Za še boljšo uvrstitev tekaško ni šlo, le z ničlo bi se lahko pomaknil po lestvici naprej. A tudi z njo ne bi bil na stopničkah. A glede na to, kar je bilo na začetku, je tole super.”

Lovro Planko: “Nisem zadovoljen. Strelsko je bilo še vredu, a je bilo zadnje streljanje nervozno. Žal totalno prepočasen tek danes. Zadal sem si prepočasen ritem in potem je na tej dolgi preizkušnji težko stopiti ven iz njega in žal sem bil prepočasen.”

Miha Dovžan: “Ko imaš za seboj dobro tekmo, se takoj počutiš bolje. Že tekaško sem se dobro počutil in potem je vse lažje. Imel sem tudi srečo na progi s skupinami, imel sem tudi zelo dobre smuči. Strelsko sem bil tudi uspešen.”

Ricco Groß: “Danes moramo biti zadovoljni. Dober dan za nas. Trije tekmovalci s 95-odstotnim streljanjem, z le eno napako. Jaka top 10 in Miha z najboljšim rezultatom sezone. Tudi Lovro 32 in moramo biti zadovoljni.”

Uradni rezutlati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3