Jakov Fak Ruhpolding zapustil brez zgrešenega strela in z odličnim zasledovanjem

Jakov Fak je na zasledovalni tekmi v Ruhpoldingu napredoval kar za 19 mest in prišel do odličnega 12. mesta. V točkah znova tudi Miha Dovžan in Toni Vidmar.

Jakov Fak je bil znova odličen. Foto: NordicFocus

Jakov Fak je do danes v Ruhpoldingu zadel vse tarče na štafetni tekmi in tudi na sprinterski. Izjemno strelsko formo je potrdil tudi na zasledovanju in v Nemčiji sploh ni zgreši strela. Znova je zadel vseh 20 tarč, veliko bolje pa tudi tekel. S skupno tretjim časom zasledovanja je iz 31. mesta napredoval na izvrstno 12. Po lestvici navzgor se je povzpel tudi Miha Dovžan, ki je moral v kazenski krog le na prvem postanku stoje (enkrat). Potrdil je tudi svojo napoved, da lažje teče v skupini in prišel do 27. mesta. Starta je kot 40. Toni Vidmar je z dvema kazenskima krogoma zadržal 36. mesto iz sprinta.

Na prvih treh mestih znova trije Norvežani, ki pa so malce zamenjali mesta iz sprinta. Zmagal je peti iz sprinta Johannes Dale-Skjevdal, drugi je bol včerajšnji zmagovalec Vetle Sjaastad Christiansen, tretji pa Johannes Thingnes Boe, na sprintu deveti.

Izjave po tekmi (mp3):

Jakov Fak: “Začel sem malce bolj rezervirano, ker sem včeraj porabil veliko energijo in tega ni bilo vidno, se je poznalo. Bil sem bolj osredotočen na streljanje, kjer mi je ratalo vse, kot sem si želel. Tek pa žal še ni na takšni ravni, kot bi hotel. Imamo nihanja. Včasih se zgodi, da imamo res super smuči in se sam ne počutim dobro. Je pa tudi obratno, a tak je šport in zato ga imamo radi, prisotnih je veliko emocij. Sem vesel, da mi je uspelo narediti dobro tekmo, a žal izhodišče ni bilo najboljše, ravno obratno kot v Oberhofu. Verjamem, da pride tudi dan, ko se bo vse poklopilo.”

Miha DovžanPrva tekma na kateri sem res užival. Imel sem še res dobre smuči in potem je res dobro teči. Meni so všeč take tekme s kontaktom, saj sem potem še bolj motiviran in se borim, da grem z ostalim. Streljanje je bilo dobro in tekaško tudi, tako da sem zelo zadovoljen.”

Ricco Groß:Posebno za Jaka odličen dan s popolnim streljanjem. Dovžan tudi 90-odstotno streljanje. Tekaško danes vsi trije dobro in Antholz lahko pride takoj.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3