Jakov Fak za slovo od Annecya sedemnajsti

V Annecyu je bila na sporedu prva tekma s skupinskim startom v tej sezoni.  Na njej je nastopil tudi Jakov Fak, ki je bil 17.

Jakov Fak spada v širši biatlonski vrh. Foto: Gepa

Fak je imel številko 21. V disciplini, ki mu je pisana na kožo, je znova pokazal dobro tekaško predstavo. Žal pa je imel nekaj težav s streljanjem, saj je moral v tri kazenske kroge (1,1,1,0). Svojo borbenost je kazal vse do konca in v zadnjem krogu napredoval do 17. mesta.

Zmagovalni oder je bil tudi tokrat povsem Norveški. Na najvišjo stopničko je stopil Johannes Dale, ki je prehitel Sturlo Holma Laegreida in Johannesa Thingnesa Boja.

Izjavi po tekmi (mp3):

Jakov Fak: “Konec zadnje tekme v prvem trimestju. Ne morem biti najbolj zadovoljen, ker sem delal preveč napak na strelišču. Tekaško se tudi še ne počutim dobro, kar pa je po taki virozi normalno. Vesel sem, da sem lahko prišel v Francijo in tekmoval na treh tekmah. Cilj je bil zbiranje čim večjega števila točk in ohranjanje pozicije v svetovnem pokalu, da bom tudi po novem letu lahko sodeloval na tekmah s skupinskim startom. S tem moram biti zadovoljen.”

Ricco Gross: “Ta vikend ni bil povsem naš. Začel se je z boleznijo Jakova, v Francijo je prišel z zamudo. Za njega je bilo tekmovanje bolj kot trening. Dobro je zanj, da je tekmoval in bila je priložnost, da bi bil znova v top 10, a je naredil preveč napak. Polona je dobro tekmovala ta vikened, a je bila škoda, da se ji ni uspelo prebiti na tekmo s skupinskim startom. Imeli smo tudi zelo dobre uvrstitve na tekmah IBU junior pokala in Anamarija je dobila svoje prve stopničke danes na IBU pokalu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3