Jakovu Faku se je zgodilo “nemogoče”

V Hochfilznu se je moška štafeta začela odlično za Slovenijo. V drugi predaji pa se je Jakovu Faku zgodilo nemogoče. Na postanku leže ni zadel niti enega strela in sanj o vrhunski uvrstitvi je bilo konec. Na koncu vseeno solidno deveto mesto za borbene biatlonce.

Jakov Fak ne pozna razloga za napake. Foto: NordicFocus

Za Slovenijo je štafeto izvrstno otvoril Miha Dovžan. Ki je svoj nastop opravil z odliko. Rabil je le eno popravo in predal na izvrstnem četrtem mestu. Ko se je Jakov Fak brez težav držal v prvem krogu izjemnega Sebastiana Samuelssona, je bilo čutiti, da je danes velik dan za Slovenijo. Nato pa se je zgodilo “nemogoče”. Najboljši slovenski biatlonec ni moge verjeti svojim očem, v osmih strelih leže pa ni zadel niti ene tarče in moral je v pet kazenskih krogov. Jakov je nato stoje uspel pokriti vse tarče, a je vseeno popravljal dvakrat. Slovenija je zdrsnila na 17. mesto. Lovro Planko in Toni Vidmar vseeno nista obupala. Svoje delo sta opravila izvrstno in prehitevala tekmece enega za drugim. Planko je sprva ob popolnem nastopu napredoval na enajsto mesto, Vidmar pa še dve. Imel je eno popravo stoje in Slovenija je zaključila na zelo spodbudnem devetem mestu.

Še drugič v sezoni je bila prepričljivo najboljša Norveška, ki je imela pol minute prednosti pred Francija, Nemčija je zaostala že več kot minuto.

Zvočni izjavi (mp3)

Jakov Fak: “Iskreno povem, da prvič v karieri nimam odgovora, kaj se je zgodilo. Ne morem najti razloga, kje je bila sama napaka. S samo pozicijo ni bilo nič narobe, opravil sem tudi korekcijo, ker je bil veter drugačen. Tudi s tem ni padla nobena tarča, tako da resnično ne vem. Z orožjem je bilo vse vredu, tako sem tudi zadel stoje. Tam sem poskušal malce nasilo, tako da sem moral dvakrat popravljati. To resnično ni enostavno, ko se ti to zgodi na ekipni tekmi, saj ne narediš napako samo zase. Res ne vem, kaj je šlo narobe na licu mesta. V 18-letni karieri bi rekel, da je kaj takega nemogoče, a očitno je.”

Ricco Groß: “Za vse veliko vprašanje, kaj je šlo narobe pri Jaku. Nastrelitev smo naredili ob rahlem vetru iz leve na strelišču številka devet.  Nato je prišel na strelišče štiri ob popolnem brezveterju. Mislim da je to tisto, saj je vse tarče zgrešil na četrto oziroma peto uro. Žal se to dogaja.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3