Jubilejne stopničke v Sapporu – Ema Klinec na 2. mestu

Na prvi tekmi svetovnega pokala v japonskem Sapporu je Ema Klinec zasedla sijajno 2. mesto, kar so 70. stopničke naših smučark skakalk v zgodovini. Nika Križnar je bila osma.

Najboljše tri na prvi tekmi v Sapporu © SloSki

Skakalke so po tekmah na Ljubnem odpotovale na Japonsko, kjer so se najprej ustavile v Sapporu in opravile s tekmo na veliki olimpijski skakalnici Okurajama. Po prvi seriji današnje tekme je vodila Nemka Katharina Althaus s 122 metri in 123,5 točkami, sijajna druga je bila Ema Klinec s 122 metri in 122,4 točkami, tretja pa zmagovalka Silvestrske turneje, Avstrijka Eva Pinkelnig s 122 metri in 119,3 točkami. Nika Križnar je po prvi seriji s 116 metri in 108,4 točkami zasedala 10. mesto, 12. je bila Nika Prevc s 116 metri in 107,5 točkami, v prvo trideseterico se je prebila še Maja Vtič s 103 metri in 73,8 točkami na 30. mestu. Žal je na 33. mestu ostala Katra Komar s 100.5 metri in 70,3 točkami.

Vtič je v finalni seriji skočila 101 meter, 143,8 točk pa je danes zadostovalo za osvojitev ene točke na 30. mestu. Prevc je v finalni seriji žal skočila slabše, s 106 metri in 198,1 točkami je nazadovala na končno 24. mesto. Zahtevne razmere so Križnarjevo odnesle do 124.5 metrov, skupno 237,5 točk pa je na koncu zadostovalo za 8. mesto. Sijajno pa je nato znova skočila Klinec, ki je s 129 metri in 256,3 točkami zadržala vrhunsko drugo mesto na današnji tekmi! Nepremagljiva je bila Althaus s 131 metri v finalu in s skupno 263,8 točkami, tretje mesto je zasedla Avstrijka Pinkelnig s 129 metri in 249,7 točkami.

S prvimi stopničkami v sezoni se je Ema Klinec prebila na 6. mesto skupnega seštevka, Nika Križnar ostaja četrta, v vodstvu pa Eva Pinkelnig pred Katharino Althaus in Anno Odine Stroem.

Izjave po tekmi

Ema Klinec (MP3): “Zadnje čase sem dobro skakala tudi na tekmah. Te stopničke sem že kar malo vonjala. Odločena sem bila, da se mi kakšna taka napaka kot na Ljubnem ne bo pripetila. Uspel je tudi telemark. Super zadovoljna sem s konstantnostjo skokov, zdaj grem pa še bolj odločno jutri na novo tekmo.”

Nika Križnar (MP3): “Zadovoljna sem s svojim rezultatom kljub vsem težavam, kakršne sem imela včeraj na treningu. Za nami je res težka tekma, veter je kar precej nagajal. Sama upam, da sem zdaj dobila občutke za jutrišnjo tekmo, da bom lahko skakala bolj sproščeno. Vidi se kar nekaj napetosti. Zelo pa sem zadovoljna za Emo. Res super! Končno ji je uspelo. Kot je rekla Ema, to je bil rezultat za Uršo. Urša, lepo te pozravljam!”

Zoran Zupančič (MP3): “Res smo zadovoljni po tej tekmi, kljub temu, da je ekipa malce ranjena. Res lep rezultat Eme, drugo mesto, najboljši letošnji rezultat. Osmo mesto Nike Križnar. Žal drugega skoka Nike Prevc, ponovno je naredila napako. Ponovne, druge točke letos za Maja Vtič. To je lep izplen. Jutri zgodaj zjutraj gremo v nov boj. Mislim, da smo razrešili ta profil skakalnice, ki je bil v preteklih letih kar velika uganka za nas.”

Jutri bo v Sapporu na sporedu še ena tekma z začekom ob 2. uri po slovenskem času.

Uradni rezultati >>

Deli novico