Jutri začetek dražbe NFT-jev Planica 2022

Za letošnji finale FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici smo pripravili ekskluzivno in omejeno zbirko unikatnih ročno risanih portretov najboljših smučarskih skakalcev na svetu, ki združujejo ljubitelje smučarskih skokov in NFT fanatike po vsem svetu.Planica je bila vedno prostor zgodovinskih dogodkov in tudi letos ne bo nič drugače. Navijači ne bodo le gledali in navijali, zdaj lahko zelo enostavno postanejo del naše velike skakalne športne skupnosti.

To je prvi tovrstni projekt pod okriljem Mednarodne smučarske zveze in je v celoti plod slovenske ideje, znanja in izvedbe.

Teden dni pred uradnim pričetkom Planice, od 18. marca do konca tekmovanja, bo lahko kdorkoli sodeloval na dražbi za digitalna umetniška dela: PLANICA NFT KOLEKCIJA SKAKALCEV 2022. NFT so izjemna zbirateljska priložnost za predane športne navdušence, ki si bodo želeli unikaten kos iz naše kolekcije Planica 2022.

Naš cilj je pomagati športu in športnikom tudi nekaj vrniti. Vsa zbrana sredstva na dražbi bodo namenjena športu – 33 % neposredno športnikom, 33 % njihovim nacionalnim smučarskim zvezam za razvoj mladih talentov in 33 % organizacijskemu komiteju Planica za razvoj športa.

Do danes se je v zbirko dodalo že več kot 50 ilustracij športnikov.

Kaj so NFT-ji?

Nezamenljivi žetoni (non-fungible tokens) ali NFT, so najnovejši trend v kriptosvetu, ki je dosegel popularnost pri širšem občinstvu. Najenostavneje rečeno, digitalna umetniška dela in druge zbirateljske predmete v obliki NFT žetona postanejo unikate, preverljive valute, s katerim je mogoče preprosto trgovati v »blockchain« verigi. NFT-ji so edinstveni in niso medsebojno zamenljivi, kar pomeni, da niti en NFT ni enak drugemu.

Več na https://planicanft.com/ in na https://www.iconomi.com/nft-collection/planica2022, kjer se lahko odpre Iconomi račun. Izvedbeni partner je podjetje Kalmia.

Deli novico