Klemen Bauer napredoval na 35. mesto in do novih točk

V Oberhofu se je tekmovalni spored zaključil s tekmama v zasledovanju. V slovenskem taboru se je najbolj izkazal izkušeni Klemen Bauer.

Klemen Bauer se je dobro boril v zahtevnih razmerah. Foto:Sloski

V Oberhofu nov težek dan za biatlonsko tekmovanje. Tokrat je tekmovalce poleg vetra oviralo še močno sneženje. Čeprav je imel dobro izhodišče, se na tekmi žal ni znašel Jakov Fak. Tekmo je začel iz 18. mesta in je upal na preboj z dobrim streljanjem, ki ga je pokazal na sprintu v petek. V težkih razmerah je Jakov moral v tri kazenske kroge, kar v celoti gledano ni bil slab izkupiček, a se je žal znova zataknilo tekaško. Na 12,5-kilometrski progi ni našel pravega ritma in je tekmo končal izven točk na 48. mestu. Svojo uvrstitev iz sprinta pa je popravil vedno borbeni Klemen Bauer, ki je sicer moral v štiri kazenske kroge (1,01,2). Bauer je v cilj pritekel na 31. mestu, a je na koncu bil uvrščen na 35. mesto, s čimer je prišel do novih točk svetovnega pokala letos. Nastopil je tudi mladi Lovro Planko, ki pa mu nikakor ni šlo na strelišču. Odteči je moral kar 10 kazenskih krogov in tekmo zaključil na repu uvrščenih, na 57. mestu. Povsem pri vrhu je vse kazalo, da bo Rus Alexandr Loginov ubranil zmago iz sprinta, a je na zadnjem streljanju zgrešil kar 3x in je zasedel končno peto mesto. Darilo Rusa je izkoristil Francoz Quentin Fillon Maillet. Na drugo mesto se je iz 14. mesta po sprintu prebil Šved Sebastian Samuelsson, ki je na celotni tekmi odtekel zgolj en kazenski krog. Tretji je bil Norvežan Tarjei Boe.

Po fantih so se na 10-kilometrski preizkušnji pomerila še dekleta, v boju je bila tudi Polona Klemenčič. V težkih razmerah je odlično začela s tekmovanjem, prvi strelski postanek leže je zadela vse tarče in se povzpela celo na 26. mesto. Žal pa se je že pri drugem strelskem postanku leže njen nastop povsem pokvaril. Morala je v štiri kazenske kroge in izgubila je stik s tekmovalkami, ki so zasedala mesta med dobitnicami točk. V nadaljevanju je morala še 3x v kazenski krog in tekmo je zaključila na 55. mestu.  S prednostjo več kot pol minute je zmago iz sprinta ubranila Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland. Druga je bila Švedinja Hanna Öberg, ki je napredovala iz devetega mesta. Tretja pa je bila Belorusinja Dzinara Alimbekava.

Izjave po tekmi

Janez Marič: “Današnja tekma je potekala v še enih ekstremnih razmera, v močnem sneženju in vetru. Kelmen Bauer se je uvrstil na 31. mesto, a smo kasneje dobili klic športnega direktorja, da se je uvrstil na 35. mesto. Za Jakova Faka še sedaj ne vemo, kakšne težave je imel. Enostavno se ni počutil dobro v teku. Za Lovrom Plankom pa je tretja zasledovalna tekma v svetovnem pokalu, ni se dobro znašel na strelišču, ampak so bile razmere tudi zelo zelo težke.”

Jakov Fak: “Današnja tekma je bila zelo slaba. Nekako si tudi sam ne zanm razložiti, zakaj nisem mogel hitreje. Bilo je še slabše, kot na sprinterski preizkušnji. Streljanje je bilo, razen enega postanka, OK. Je pa tako, da je tudi pri streljanju vse povezano s počutjem na progi, če lahko dobro tečeš, si lahko tudi bolj zbran na strelišču. V tem trenutku težko povem kaj več pametnega.”

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3