Klemena Bauerja prvi strelski nastop stoje stal velikega napredovanja

Trije slovenski biatlonci na zasledovalni tekmi v Kontiolahtiju niso uspeli napredovati med dobitnike točk. Najbližje temu je bil Klemen Bauer, ki pa je na koncu zasedel 41. mesto.

Klemen Bauer je obetavno začel svoj nastop, a se mu je zalomilo pri streljanju stoje. Foto: Sloski

Najboljše izhodišče po sprintu je med Slovenci imel Klemen Bauer, ki je bil včeraj 43.  Danes je bil odločen, da se povzpne po lestvici in prvo streljanje je opravil brez napake. Hitro je bil že na 36. mestu. Tudi po drugem streljanju leže je napredoval, čeprav je moral v en kazenski krog. V tretji krog se je podal iz 31. mesta in v teku napredoval celo na 28. Žal pa se mu je zatresla roka pri prvem strelskem postanku stoje, ko je moral v tri kazenske kroge. Tudi v drugo stoje je moral v še en kazenski krog. Čeprav se je v zadnjem krogu boril in tekel hitro, višje od 41. mesta ni zmogel in je ostal brez točk svetovnega pokala. Drugi slovenski predstavnik Rok Tršan je tekmo začel kot zadnji in se je lepo prebijal naprej po lestvici. Od 20 strelov je zgrešil zgolj dva, oba na drugem postanku leže.  Napredoval je za 10 mest in končal kot 50. 

Zmago iz sprinta je ubranil Francoz Quentin Fillon Maillet, ki je za 8,2 sekunde prehitel Nemca Erika Lesserja, ki je napredoval iz 12. mesta po sprintu. Nemec je zadel vse tarče, Francoz pa je zgrešil zgolj enkrat. Tretji je bil Italijan Lukas Hofer.

V ženski konkurenci Živa Klemenčič ni imela svojega strelskega dne.  S sedmimi zgrešenimi streli (1,1,4,1) je iz 50. mesta nazadovala na 58. Do zmage je prišla Norvežanka Tiril Eckhoff, ki je za 16 sekund prehitela Italijanko Dorotheo Wierer. Italijanka je drugo mesto napredovala iz 17. po sprintu. Zadela je prav vseh 20 tarč. Na tretje mesto je zdsrnila zmagovalka sprinta Nemka Denise Herrmann.

 

Uradni rezultati, zasledovanje ženske >>

Uradni rezultati, zasledovanje fantje >>

Deli novico

Petrol-BIA
Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.F. PREUSS200
2.L. JEANMONNOT197
3.V. VOIGT165
35.A. LAMPIC29
48.L. REPINC7
1.S. SAMUELSSON236
2.T. BOE230
3.P. NAWRATH184
27.A. VIDMAR54
34.J. FAK37
36.L. PLANKO30
45.M. DOVZAN12