Kos v Wisli znova tik pod stopničkami, rezultat sezone Prevca

Na posamični tekmi svetovnega pokala v Wisli so bili po prvi seriji trije Slovenci med najboljšo šesterico, na koncu je bil s 4. mestom najboljši Lovro Kos, 5. je bil Peter Prevc, 9. pa Anže Lanišek. Prvič letos je zmagal Japonec Rjoju Kobajaši, Stefan Kraft je izenačil rekord uvrstitev na zmagovalni oder pri številki 108.

Lovro Kos, foto: NordicFocus

Po super predstavi na super ekipni tekmi in kvalifikacijah se je tudi posamična tekma za Slovenijo začela sijajno. Po prvi seriji je bil pogled na rezultatsko razpredelnico naravnost odličen, z izjemo Timija Zajca, ki je po povsem polomljenem skoku zaradi neustreznega dresa ostal brez uvrstitve na današnji tekmi. Anže Lanišek je s 135 metri in 131,9 točkami le za dve desetinki zaostajal za vodilnim Stefanom Kraftom, ki je skočil 132 metrov in zbral 132,1 točk. Tretji je bil Andreas Wellinger iz Nemčije s 131 metri in 129,4 točkami, četrti Lovro Kos s 127 metri ter 128,7 točkami, sledila sta Japonec Rjoju Kobajaši s 131 metri in 125,3 točkami ter Peter Prevc s 125.5 metri in 122,9 točki. 

V finalni seriji se popoln napad naših žal ni izšel, kljub temu pa so dosegli tri vrhunske uvrstitve. Prevc je s 131.5 metri in 258,6 točkami edini pridobil mesto za rezultat sezone s 5. mestom, tik pred njim je s 129.5 metri in 260,7 točkami končal Kos, le 1,7 od zmagovalnega odra. Žal se skok ni posrečil Lanišku, pristal je pri 121 metrih in je z 246,2 točkami padel na 9. mesto. Prve zmage v sezoni se je razveselil Kobajaši s skokom dneva, 139.5 metri in 269,4 točkami pred Kraftom, ki je skočil deset metrov manj in je zbral 264,3 točk, tretji je bil Wellinger s 128.5 metri ter 262,4 točkami.

Izjave po tekmi

Lovro Kos (MP3): “Še ena lepa tekma za mano, malo turbolentna, kar se tiče vetra. Spet četrto mesto, če se bodo tako kopičila, se ne bom pritoževal. Konstantnost v Wisli – to mi je glavno.”

Peter Prevc (MP3): “Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljen, najboljši rezultat sezone. Tudi na tekmi sta mi uspela dva super skoka in potem rezultat ni izostal.”

Anže Lanišek (MP3): “Super prvi skok, v drugi seriji mogoče malo preveč zategnjeno in tudi malo smole z razmerami. Še vseeno pa je to lep rezultat in mislim, da gremo lahko mirno naprej.”

Robert Hrgota (MP3): “Ena zanimiva tekma, škoda finalne serije, bili smo v igri za zmagovalni oder s tremi tekmovalci. Na koncu sicer trije med deset, ampak škoda, malo je zmanjkalo za stopničke. Če potegnemo črto, pa je za nami zelo uspešen vikend, mislim, da lahko zelo lepo, mirno nadaljujemo na poljski turneji.”

Poljska turneja se bo nadaljevala v Ščirku v torek s kvalifikacijami za sredino posamično tekmo.

Uradni rezultati >>

Deli novico