Košir in Kotnikova 12. v Krynicah

V Krynicah so uspešno izpeljali še drugi paralelni veleslalom v dveh dneh. Z 12. mestom sta se izkazala Gloria Kotnik in Žan Košir.

Žan Košir, Foto: FIS

Slovenska odprava na Poljskem je imela danes v kvalifikacijah nekoliko več težav kot včeraj. Rok Marguč in Tim Mastnak sta naredila preveč napak in se nista uspela prebiti v boje na izpadanje. Zopet sta bila prepričljiva Gloria Kotnik in Žan Košir. Kotnikova se je med najboljših 16 prebila z 11. časom, Košir z dvanajstim.

Na žalost sta tako kot včeraj tudi danes oba slovenska aduta ostala v osmini finala, kar je pomenilo, da sta oba zasedla končno 12. mesto. V ženski konkurenci je na koncu slavila Japonka Miki Tsubaki, pri moških pa Arvid Auner iz Avstrije.

Zvočna izjava (mp3):

Žan Košir: “Zaključili smo sezono z veleslalomom. Zadovoljen sem s svojo konstantnostjo, saj sem se z izjemno tekme na Rogli, vedno uvrščal v izločilne boje. Imel sem zelo dober uvod v decembru, bil sem četrti in peti. To sem že držal nekako v januarju in na koncu na žalost malce popustil. Zadnji del sezone smo morali oddelati brez trenerja, kar se pozna in manjka malo ekipe. Jaz sem sicer vseeno zadovoljen, saj napredujem v veleslalomu, ki je olimpijska disciplina. Sedaj pa nas čaka še slalom. Sezone še ni konec, treba se bo le navaditi na malce bolj kratke zavoje.”

Uradni rezultati, Krynica >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES