Košir in Kotnikova na Krvavcu do državnih naslovov

V soboto je bil Krvavec ponovno obsijan s soncem in je omogočil deskarjem, da še zadnjič letos občutijo adrenalin karving zavojev in paralelnega boja med vraticami. Skupaj se je zbralo 38 deskarjev oziroma deskark iz Slovenije, Češke, Poljske, Francije in Južne Koreje. Tekmovanje je štelo tudi za državne naslove, čislani naslov pa sta si priborila Gloria Kotnik in Žan Košir.

Žan Košir je bil v finalu boljši od Roka Marguča. Foto: Sloski

Najprej so se pomerili tekmovalci in tekmovalke, ki imajo FIS kodo, kjer je med dekleti vlogo favoritinje opravičila naša Gloria Kotnik in suvereno opravila s konkurenco. Slavila je pred Poljakinjo Olgo Kaciczak in Seo-Yeong Jung iz Južne Koreje.


Med moškimi je v konkurenci FIS nastopilo 19 tekmovalcev, vključno z vsemi člani naše A reprezentance, Timom Mastnakom, Rokom Margučom in Žanom Koširjem. Na koncu je slavil slednji pred Margučem in Filipom Maresom iz Češke.

Celotno dogajanje na Krvavcu je štelo tudi za naslove državnih prvakov v vseh kategorijah. Pri deklicah do 10 let je slavila Frieda Svodboda, pri dečkih do 10 let pa Oskar Flander, nečak našega bivšega svetovnega prvaka Roka Flandra, pred Jakobom Hacetom.


Pri deklicah do 14 let je zmagala Klara Kulpinska, pri fantih pa Jaka Kresnik pred Izidorjem Gmajnarjem. V odprti kategoriji se je na vrh vrnila naša prva olimpijka v deskanju na snegu, sedaj podpredsednica panoge deskanje na snegu, Polona Zupan, pred Izabelo Bogataj. Pri moških pa je slavil bivši reprezentant in demonstrator, Jure Gmajnar pred Urhom Koširjem in Alešem Komovcem.
V članski konkurenci je državna prvakinja postala Gloria Kotnik pred Jerco Meglič. Med člani je novi državni prvak Žan Košir, srebrn je bil Marguč, z bronastim odličjem pa je presenetil bivši olimpijec Izidor Šušteršič, sedaj trener pri Poljski reprezentanci.
Tekmovalni del sezone je tako za naše alpske deskarje zaključen. V celotni sezoni so ponovno dokazali, da je Slovenija močna reprezentanca, ki se lahko na vsaki tekmi bori za sam svetovni vrh. Glede na to, da najprej prihaja sezona, v kateri bo svetovno prvenstvo v švicarskem St. Moritzu, sledi pa ji sezona olimpijskih iger v Milano-Cortini, je naša reprezentanca in njeno vodstvo
usmerjeno v skupno delo, kjer bodo naredili vse, da iz velikih tekmovanj ponovno odnesejo čim več lovorik. Seveda pa jih zato čaka še veliko vmesnih ciljev, za katere bo potrebno garati in trenirati boljše kot konkurenca. Ni skrivnost, da se želijo boriti tudi za kristalne globuse, česar so ob dobrem medsebojnem sodelovanju in podpori kot reprezentanca več kot sposobni.

Uradni rezultati državnega prvenstva, Krvavec, 30.3.2024 >>

 

Foto: Sloski

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES