Kotnikova in Košir na ekipni tekmi dvanajsta  

Avstrijski Bad Gastein je po včerajšnjem posamičnem paralelnem slalomu za svetovni pokal danes gostil še ekipnega. Slovenska dvojica Gloria Kotnik – Žan Košir je zasedla dvanajsto mesto, zmage pa sta se po napetem dvoboju z nemško dvojico (Ramona Hofmeister – Stefan Baumeister) veselila domačina Daniela Ulbing in Andreas Prommegger.


Gloria Kotnik na progi Bucheben v Bad Gasteinu. (Foto: Miha Matavž)

Izkušena slovenska dvojica Gloria Kotnik – Žan Košir je bila v glavni žreb tekme seveda uvrščena neposredno. V osmini finala sta naletela na zelo nevarno, ampak premagljivo italijansko dvojico Lucia Dalmasso – Aaron March. V moškem dvoboju – tako March kot Košir sta na posamični tekmi na Solnograškem že zmagala – je bil bolj zanesljiv March, Košir je že v zgornjem delu naredil napako in izgubil hitrost, tako da je Dalmassova na »šprinterskem« slalomu štartala z, na prvi pogled, neulovljivo prednostjo (maksimalni pribitek 1.05 sekunde). Toda Kotnikova je bila izjemna. Kljub manjši napaki v srednjem delu je bila na koncu povsem blizu Italijanki, v zadnjih vratih je na načeti progi maksimalno tvegala a tik pred ciljem padla in odstopila. »Kljub zaostanku sem se borila in dala vse od sebe, na koncu pa je vseeno malo zmanjkalo,« je po dvoboju povedala Kotnikova, ki je režiserja TV prenosa navdušila s prijazno gesto. Ob padcu je namreč »pokosila« od nje nekajkrat težjega delavca ob progi, ki je nato šokiran končal v njenem objemu. »Ko sem videla, da je z gospodom vse v redu sem začutila olajšanje, saj bi se lahko končalo precej drugače. Kar pa se moje geste tiče, se mi zdi to povsem normalno. Oba sva bila v šoku. Opravičila sem se in ga objela,« je bila srečnega razpleta ob nesrečnem padcu vesela naša reprezentantka.

Žan Košir, Bad Gastein 2023. (Foto: Miha Matavž)

»Žal sem bil danes šibkejši člen. Upal sem, da me bo Gloria rešila. Veliko je tvegala, hvala bogu se ni poškodovala. Želela sva si precej več, pa naslednjič,« je po tekmi povedal Košir, ki mu je paralelni format vse bolj všeč. »Sprejeli so ga tudi gledalci. Zame je vse bolj zanimiv tudi zato, ker v tej disciplini še nimam stopničk,« je še dodal Košir, ki vzrok za ne najboljša dneva vidi tudi v dejstvu, da se je zadnja leta le več posvečal veleslalomu, kar se pozna predvsem na tako težkih tekmah kot sta bili današnja in včerajšnja.

Pa najboljši? Zmagala je domača dvojica Daniela Ulbing – Andreas Prommegger pred Nemcema Ramono Hofmeister in Stefanom Baumeistrom ter Švicarjema Julie Zogg in Dariem Caviezlom. Slednja sta bila v malem finalu hitrejša od še ene domače dvojice (Sabine SchöfmannAlexander Payer).  

»Glede na rezultate v tej sezoni seveda z razpletom obeh tekem v Bad Gasteinu ne moremo biti zadovoljni. Nismo se znašli in nismo imeli sreče v zelo specifičnih razmerah. Ampak že čez nekaj dni nas čaka nova priložnost, tako da upam, da bo Bad Gastein hitro pozabljen,« pa je oceno tekem podal strokovni vodja paralelnih disciplin, Jure Hafner.

Naslednja tekma alpskih deskarjev za svetovni pokal bo v soboto v švicarskem Scuolu (paralelni veleslalom).

Zvočne izjave:
Jure Hafner (MP3)
Gloria Kotnik (MP3)
Žan Košir (MP3)   

>>> Rezultati Bad Gastein

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES