Lanišek prvič med deseterico na srednji napravi v Lillehammerju

Anže Lanišek se je prvič v novi sezoni svetovnega pokala med deseterico zavihtel na tekmi na srednji napravi v norveškem Lillehammerju, zasedel je osmo mesto. Točke sta osvojila še Timi Zajc in Peter Prevc, še tretjič je zmagal Avstrijec Stefan Kraft.

Anže Lanišek, foto: NordicFocus

Avstrijec Stefan Kraft je po dveh zmagah v Ruki vodil tudi po prvi seriji tekme na srednji skakalnici v Lillehammerju. Skočil je 104 metre in zbral 154,4 točk, drugi je bil Nemec Andreas Wellinger z 99 metri ter 147,6 točkami, tretji pa njegov rojak Pius Paschke z enako daljavo in 143,4 točkami. Anže Lanišek je bil najboljši Slovenec z 8. mestom in 94 metri ter 138,8 točkami, Timi Zajc je na 14. mestu s 95.5 metri zbral 132,5 točk, v finale je skočil tudi Peter Prevc na 19. mestu s 93.5 metri in 130,3 točkami. Žal je 9 desetink za finale zmanjkalo Žigi Jelarju z 89.5 metri na 31. mestu.

V finalni seriji je Prevc s 93 metri ter 264,7 točkami zadržal 19. mesto, tik pred njim je s tremi desetinkami prednosti končal Timi Zajc, ki je v finalu pristal pri 92.5 metrih. Lanišek je pristal pri 93.5 metrih in je z 278,8 točkami prišel do najboljše letošnje uvrstitve na 8. mestu. Kraft je skočil 92.5 metrov in je zmagal z 296,7 točkami, pet točk je zaostal Andreas Wellinger z 92 metri, na tretje mesto je skočil Avstrijec Daniel Tschofenig s 94 metri ter 287,3 točkami.

Izjavi po tekmi

Anže Lanišek (MP3): “Solidna tekma. Drugi skok je bil malce zgoden, prvi pa je bil zelo všečen. V drugem sem malo pretiraval, a rezultat je še vseeno lep. Jutri je nov dan.”

Robert Hrgota (MP3): “Kar zahtevna tekma danes na manjši napravi. V prvi seriji so in Anže in Timi in Peter prikazali zelo lepe skoke. Morda je zmanjkalo malo sreče, da bi se vsi trije borili za uvrstitev med deset. Mogoče so v tej želji v drugi seriji naredili manjše napake, a nivo skakanja teh treh fantov je kar bil kar lep. Anže je naredil dva lepa skoka. Malenkosti odločajo ali se boriš za zmagovalni oder ali za top 10. Nadaljujemo v tem ritmu. Jutri na večji napravi pričakujemo dvig forme in lovljenje najboljših skokov.”

Jutri bo v Lillehammerju na sporedu še tekma na veliki skakalnici.

Uradni rezultati >>

Deli novico