Lena Repinc še drugič mladinska svetovna podpravkinja, Pavel Trojer četrti, Lovro Planko sedmi

Nedelja je bila v Soldier Hollowu v ZDA rezervirana za vse štiri tekme v zasledovanju. Prav na vseh so se izkazali tudi slovenski biatlonci, največ pozornosti pa je znova požela Lena Repinc, ki je ubranila srebro iz sprinta. Pavel Trojer je z odličnim nastopom napredoval do četrtega mesta, Lovro Planko pa do sedmega.

Lena Repinc je prikazala nov odličen nasto. Foto: Sloski

Tekma mladink je bila na sporedu kot druga. Lena Repinc se je na progo podala kot druga s sedmimi sekundami zaostanka za Norvežanko. Repinčeva se je še enkrat več izkazala kot odlična strelka, saj je zgrešila zgolj en strel na drugem postanku leže. Enak strelski izkupiček je imela tudi Nemka Selina Grotian, le da je ona eno tarčo zgrešila na prvem postanku stoje. Nemka je bila žal malce hitrejša v teku od Slovenke in je tako iz četrtega mesta po sprintu napredovala vse do naslova mladinske svetovne prvakinje. Lena Repinc je za njo zaostala 14,9 sekunde in je suvereno prišla do svoje druge srebrne kolajne v ZDA. Na tretje mesto se je uvrstila Sara Andersson iz Švedske, ki je bila na sprintu osma. Malce slabši strelski dan sta imeli Kaja Marič in Kaja Zorč, ki sta malenkost pokvarili svoji uvrstitvi iz sprinta. Maričeva je bila na koncu 24., Zorčeva pa 26.

Že pred osvojitvijo nove kolajne za Slovenijo je odličen nastop v kategoriji mladincev uspel Pavlu Trojerju. Iz sedmega mesta po sprintu, se je Trojer povzepl tik pod oder za zmagovalce. Na 10-kilometrski progi je zgrešil dva strela. Prvič je zgrešil na prvem postanku, drugič pa na zadnjem. V veliki borbi ga je to poneslo do četrtega mesta, za kolajno pa je zaostal zgolj 15 sekund. Do naslova je prišel Slovak Jakub Borgula.

Pavel Trojer je napredoval na četrto mesto. Foto: Sloski

Pri mlajših članih se je z novim najhitrejšim časom teka izkazal Lovro Planko. Planko, ki je tekmo začel kot 11, je ob hitrem teku tudi streljal zelo hitro, a malce nenatančno. 12,5-kilometrsko preizkušnjo si je zaradi sedmih zgrešenih strelov podaljšal še za 750m v kazenskih krogov. Vseeno pa mu je uspelo napredovati na sedmo mesto, kolajna pa se je izmuznila za 20 sekund. Zmagal je Norvežan Martin Nevland, ki je bil najboljši že v sprintu. Alex Cisar je bil 23. in Matic Repnik 27.

Svojega strelskega dneva pa v kategoriji mlajših članic ni imela Živa Klemenčič. Morala je v kar osem kazenskih krogov (2,2,3,1) in je iz 10. mesta žal zdrsnila na 22. Do naslova prvakinje je prišla Tereza Vobornikova iz Češke, ki je bila tudi najboljša že v sprintu.

 

Izjava po tekmi:

Lena Repinc: 
Današnja tekma je bila res odlična. Vse je bilo tako, kot mora biti. Vzdušje je bilo super, smuči so bile neverjetne, pogoji na progi tudi, še celo vreme je bilo tokrat na naši strani. Čez današnjo tekmo res nimam pripomb. Bilo je prav zabavno! Hvala vsem, ki ste mi omogočili, da tekmujem tukaj. Hvala trenerju Juretu Ožboltu, hvala serviserjem in hvala fizioterapevtki Sandri Košnik za vso njeno pomoč pri rehabilitaciji. Brez njih, in seveda še mnogih drugih, ti dve medalji ne bi bili mogoči!

Uradni rezultati, zasledovanje mladinci >>

Uradni rezultati, zasledovanje mladinke >>

Uradni rezultati, zasledovanje mlajši člani >>

Uradni rezultati, zasledovanje mlajše članice >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3