Lena Repinc za uvod svetovna podprvakinja v super sprintu

Poletno svetovno prvenstvo v biatlonu se je za slovensko reprezentanco začel sanjsko. Lena Repinc je v Ruhpoldingu postala svetovna podprvakinja v super sprintu med mlajšimi članicami.

Lena Repinc je že uvodni dan poskrbela za slovensko kolajno. Foto: Sloski

Uvodni dan poletnega svetovnega prvenstva v Ruhpoldingu sta bila na sporedu super sprinta v kategoriji mlajših članov in članic. Izjemno so nastopili tudi obetavni slovenski biatlonci. Najbolj se je izkazala izjemno nadarjena Lena Repinc, ki je zbirki kolajn iz zimskega mladinskega svetovnega prvenstva dodala še prvo na poletnem. V finalu je z dvema kazenskima krogoma zaostala zgolj za domačinko Marie Selino Kastl. Tretje mesto je zasedla Lora Hristova iz Bulgarije. Slovenski uspeh so z nastopom v finalu dopolnile Klara Vindišar (12.), Zala Repe (24.) in Kaja Marič (27.) Uspešen slovenski dan je bil tudi pri fantih, saj sta se v veliki finale uvrstila Matic Bradeško in Jaša Zidar. Boljši je bil slednji, ki je zasedel 15. mesto, Bradeško je bil 26. Svetovni prvak je postal Maksim Fomin iz Litve.

Izjavi po tekmi (mp3):

Lena Repinc: Jaz sem s svojim nastopom zelo zadovoljna. Vedno je sicer lahko boljše, a sem presrečna. Do sedaj sem mislila, da mi mraz ne ustreza, a mi tudi vročina ne. Bilo je res zelo zelo vroče in upam, da bo za vikend bolj prijazno.”

Jure Ožbolt, glavni trener: “V Ruhpolding smo prišli z velikimi pričakovanji. Vemo, da smo trenirali dobro in za nami je prvi tekmovalni dan za Juniorje. Danes smo lahko zadovoljni z odličnim drugim mestom Lene Repinc. Dan je bil zelo dolg, bilo je vroče in težke razmere so terjale veliko energije. V kvalifikacijah se je sprobal povsem novi format tekmovanja. Nastopilo se je v štirih skupinah in najboljših 6 iz vsake skupine se je uvrstilo v finale in še 6 najboljših po času. Vse punce so se uvrstile v finale, kar smo lahko zelo veseli. Pri fantih sta se dva od treh nastopajočih z lahkoto uvrstila v finale, eden pa je za dve sekundi zgrešil finalni nastop. Čakajo nas še nove priložnosti v soboto in nedeljo in lahko jih pričakujemo z dvignjeno glavo.

Uradni rezultati, super sprint mlajše članice >>

Uradni rezultati, super sprint mlajši člani >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3